ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Άλλο ένα ανοδικό κλείσιμο του S&P 500 με στήριξη από την τεχνολογία

Η δυσάρεστη έκπληξη από τις αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας πίεσε τις αποδόσεις των ομολόγων και τις τραπεζικές μετοχές, στρέφοντας τους επενδυτές στις τεχνολογικές.

Παρά τον δυσάρεστο αιφνιδιασμό από τις αυξημένες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, ο S&P 500 ξεπέρασε την ενδοσυνεδριακή του αδυναμία και έκλεισε με άνοδο, λαμβάνοντας ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές, που κέρδισαν έδαφος μετά τη νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,21%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,07%, ή 25 μονάδες, και ο Nasdaq είχε τη μεγαλύτερη άνοδο, κατά 0,36%, καθώς οι ανησυχίες για βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας έστρεψαν τους επενδυτές σε τεχνολογικές μετοχές.

Την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουλίου, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 51.000 σε 419.000, ένα υψηλό εννέα εβδομάδων, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για μείωση στις 350.000. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές έκαναν λόγο για μια προσωρινή επιδείνωση, εκτιμώντας ότι η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας θα συνεχισθεί.

«Η ζήτηση εργασίας παραμένει εξαιρετικά ισχυρή και δεν υπάρχει τίποτα που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν οι απολύσεις. Περιμένουμε ότι οι αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας θα επανέλθουν σε πτωτική πορεία την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε η Jefferies σε σημείωμά της.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τα στοιχεία, αν και ανέκτησαν κάποιες απώλειες ενδοσυνεδριακά. Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν πλήγμα από τη μείωση των αποδόσεων, αλλά η τεχνολογία προσέλκυσε τοποθετήσεις και κέρδισε έδαφος, καθώς ευνοείται από τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων. Η People’s United Financial, η M&T Bank και η Charles Schwab Corp έχασαν περισσότερο από 3%.

Στις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η Microsoft ήλθε στο προσκήνιο, σημειώνοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στη μετοχή ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του τεχνολογικού γίγαντα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Η Wedbush δημοσιοποίησε αισιόδοξες προβλέψεις για τα κέρδη της Microsoft, εκτιμώντας ότι θα είναι πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς για 44 δισ. δολ. κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Facebook η Alphabet (Google), η Apple και η Amazon.com έκλεισαν επίσης με άνοδο.

Ο κλάδος της ενέργειας έφερε πίεση στην ευρύτερη αγορά, υποχωρώντας σχεδόν κατά 1%, μετά την ανακοπή της ανόδου των τιμών του πετρελαίου. Υποχώρησαν οι Cabot Oil &Gas Corporation, Baker Hughes Co και Valero Energy Corporation.

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που συνεχίζονται, η Domino's Pizza έκανε άλμα άνω του 14% καθώς παρουσίασε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, τόσο στον τζίρο όσο και στα κέρδη, χάρη στις προσθήκες που έκανε στο μενού της. 

Η Southwest Airlines έχασε 3%, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα επισκιάσθηκαν από τη συνεχιζόμενη απειλή μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

«Χτύπημα» της Fed στη Wall Street, επιθετικές δηλώσεις για τα επιτόκια

Η αποφασιστικότητα των αξιωματούχων της Fed για αύξηση των επιτοκίων και μείωση του ισολογισμού προκάλεσαν μεγάλη άνοδο της απόδοσης των 10ετών ομολόγων και πιέσεις στις μετοχές της τεχνολογίας.