ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Wood: Ανεβάζει στα 21 ευρώ την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Mytilineos

Ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος, διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή αναβαθμίζοντας και τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη έως το 2024.

Σε αύξηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Mytilineos προχωρά ο χρηματοοικονομικός όμιλος Wood σε ανάλυσή του, καθώς την τοποθετεί στα 21 ευρώ από 17,3 ευρώ πριν, ενώ σήμερα ο τίτλος του ελληνικού ομίλου διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στα 14,24 ευρώ. 

Παράλληλα η Wood διατηρεί τη σύσταση «αγορά» («buy») για τη μετοχή, με δεδομένο ότι βλέπει περιθώρια ανόδου 48% από τα τρέχοντα επίπεδα και τονίζει στο report της ότι ο ελληνικός όμιλος θα εμφανίσει κέρδη – ρεκόρ το 2022, με ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας και αυτή τη φορά «οδηγό» τη στροφή στις «πράσινες» επενδύσεις και όχι μόνο τις παραδοσιακές δραστηριότητες της Mytilineos. 

Αναφερόμενος στη μελλοντική πορεία της Mytilineos ο χρηματοοικονομικός όμιλος τονίζει ότι τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων το 2022 θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ, οδηγούμενα από την αύξηση στην τιμή του αλουμινίου, υψηλότερα premia και τη σημαντική ενίσχυση της θέσης του ομίλου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Επιπρόσθετα τονίζει ότι προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το σύνολο των οικονομικών μεγεθών της Mytilineos για το διάστημα 2022 – 2024, με τα EBITDA να τοποθετούνται στα 563 εκατ. το 2023 και στα 663 εκατ. το 2024, ενώ τα καθαρά κέρδη για τα έτη 2021 έως και 2024 θα κυμανθούν από 156 έως 321 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη σημαντική ενίσχυση της μερισματικής απόδοσης, η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει το 2024 στο 5%. 

Στο report γίνεται ειδική αναφορά στην επέκταση της Mytilineos στις ΑΠΕ και μάλιστα σε μία περίοδο που υπάρχει αύξηση της ζήτησης των ανανεώσιμων πηγών όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω και των στόχων που έχουν τεθεί από την ΕΕ για τη μείωση των ρυπογόνων αερίων. Παράλληλα σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.  

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ανακοίνωση των μεγεθών του ομίλου για το α’ εξάμηνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου, η Wood υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή όχι τόσο στα ίδια τα μεγέθη που θα ανακοινωθούν όσο στις εκτιμήσεις της διοίκησης για την πορεία της τιμής του αλουμινίου φέτος και το 2022 και την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος στον τομέα της «πράσινης ενέργειας». 

Στα ρίσκα που τυχόν υπάρχουν για την εταιρεία αλλά και τη μετοχή συγκαταλέγονται η πιθανή μεταβλητότητα στην τιμή του αλουμινίου, ένα ισχυρότερο ευρώ, έντονη μεταβλητότητα στις τιμές διοξειδίου του άνθρακα και μεγάλη ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Οι εκτιμήσεις της Wood για τα μεγέθη της Mytilineos έως το 2024

Wood, Mytilineos

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Ευκαιρία η νέα διόρθωση, έρχεται άνοδος στο ΧΑ το '22

Υποτιμημένες οι ελληνικές μετοχές, καθώς τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν 14% το 2022, ύστερα από αύξηση κατά 10% φέτος. Παραμένει η αβεβαιότητα για την πανδημία, έως 1,2 δισ. το κόστος από ενδεχόμενο lockdown.
ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική: Υψηλή κερδοφορία στο 9μηνο, στόχος η απόδοση κεφαλαίου 9%

Σύμφωνα με την Pantelakis Securities, η ΕΤΕ διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και δεν υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μεγάλη μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων και λειτουργικού κόστους.