ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια για θετικό πρόσημο στο ΧΑ, ξεχωρίζουν Mytilineos, Lamda

Να καλύψει τις αρχικές απώλειες επιχειρεί ο Δείκτης, συνεχής εναλλαγή προσήμων. Πρώτες σε συναλλαγές οι μετοχές των Mytilineos και Lamda, ενώ παραμένουν υπό πίεση οι τράπεζες.

Το θετικό πρόσημο προσπαθεί να κατοχυρώσει ο Γενικός Δείκτης, μετά τη μικρή πτώση στην έναρξη των συναλλαγών. Λίγο μετά τις 14.00, ο Δείκτης βρισκόταν κοντά στις 865 μονάδες, με οριακή θετική μεταβολή, καθώς είχε περιοριστεί ελαφρώς η πτώση του τραπεζικού δείκτη, ενώ σημαντικοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως Mytilineos και Lamda Development είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις συναλλαγές και έδιναν ώθηση στους βασικούς δείκτες.

Ειδικότερα, και ενώ οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη εξακολουθούν να κινούνται χαμηλότερα, στο ελληνικό χρηματιστήριο γίνεται μια προσπάθεια «αντεπίθεσης», με την αξία των συναλλαγών να παραμένει χαμηλή, κάτω από τα 14 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 14.00 και χωρίς προς το παρόν να είναι βέβαιη η κατοχύρωση του θετικού προσήμου, καθώς οι εναλλαγές είναι συνεχείς.

Μετοχές εταιρειών που παρουσιάζουν κινητικότητα αυτή την περίοδο είναι αυτές που προσελκύουν το ενδιαφέρον της αγοράς. Πρώτη σε συναλλαγές είναι η μετοχή της Mytilineos, που ενισχύεται κατά 1,5%, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου.

Δεύτερη, με κέρδη 1,70%, η μετοχή της Lamda Development, που εξακολουθεί να ωφελείται από τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώνεται έντονη ζήτηση και διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα οι τιμές για τις κατοικίες στον πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό. Θετικά κινούνται, επίσης, οι μετοχές των ΟΤΕ (0,50%), ΟΠΑΠ (1,20%) και Motor Oil (0,,40%).

Αντίθετα, «κόκκινο» είναι το τραπεζικό ταμπλό και ο κλαδικός δείκτης χάνει 0,70%. Μοναδική εξαίρεση η Εθνική που σημειώνει μικρή άνοδο (0,70%). Αντίθετα, χάνει 1,20% η Alpha, περίπου 1% η Πειραιώς και 0,80% η Eurobank.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν σε καθοδική πορεία, με τον Stoxx 600 να χάνει 0,30%.Ανησυχίες στις αγορές προκαλούν οι συνεχείς ρυθμιστικές «επιθέσεις» του Πεκίνου στον κλάδο της τεχνολογίας, ενώ αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές θα παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που αρχίζει αύριο.

Για την ελληνική αγορά, θετική είναι η ανακοίνωση της λήξης των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, που είχαν προκαλέσει ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού, αλλά για να κινηθεί ανοδικά ο Γ. Δείκτης και, ιδιαίτερα, για να ξεπεράσει τις 870 μονάδες, οι αναλυτές εκτιμούν ότι χρειάζεται να αρθεί η επιφυλακτικότητα των αγοραστών και να αυξηθούν οι ημερήσιες συναλλαγές.

Πάντως, ενθαρρυντικό στοιχείο από τις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι έκλεισε γρήγορα το «ρήγμα» που άνοιξε με τη μεγάλη πτώση της Δευτέρας (-3,88%), καθώς οι απώλειες καλύφθηκαν στις επόμενες συνεδριάσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κλονίζει τις αγορές ο πληθωρισμός, πάνω από 2% οι απώλειες στο ΧΑ

Η έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων προκαλεί ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Ακολουθεί τη διεθνή τάση το ελληνικό χρηματιστήριο, ισχυρότερες οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χτυπάει πάλι τις αγορές ο κορονοϊός, «βουτιά» σε Αθήνα και Ευρώπη

Ανησυχία για «φρενάρισμα» της ανάπτυξης από το νέο κύμα της πανδημίας. Χαμηλότερα από τις 860 μονάδες ο Δείκτης, μεγάλες πιέσεις για Coca-Cola HBC στο -3,7%. Απώλειες κοντά στο 2% για Ευρώπη και αμερικανικά futures.