ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Edison: «Ανεβάζει» στα 24 ευρώ την τιμή - στόχος για τη Mytilineos

Όπως τονίζει η Edison, η Mytilineos θα ωφεληθεί τα μέγιστα από την ενεργειακή μετάβαση στην οποία προχωρά, ενώ η μετοχή έχει τη δυνατότητα να κινηθεί 50% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης.

Σε μία εντυπωσιακή αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 24 ευρώ από 13 ευρώ πριν προχωρά η Edison, σε report της για τον ελληνικό όμιλο, δηλαδή η μετοχή έχει τη δυνατότητα να κινηθεί περίπου 50% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Εκτιμά ότι το μερίδιο των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) λόγω της ενεργειακής μετάβασης του ομίλου θα φθάσει από 25% που ήταν το 2020 στο 60% το 2025, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τον ρυθμό αύξηση των κερδών ανά μετοχή στο 16% στην εξεταζόμενη περίοδο. 

Η Edison εξετάζει τρία σενάρια (απαισιόδοξο, βασικό και αισιόδοξο), ενώ σύμφωνα με το αισιόδοξο τα κέρδη ανά μετοχή μπορούν να εκτιναχθούν ακόμη και κατά 185% έως το 2025. Ουσιαστικά δηλαδή ο ελληνικός όμιλος θα μπορούσε να έχει τετραπλάσια EBITDA που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, από περίπου 80 εκατ. ευρώ το 2020  (δηλαδή το 25% του συνολικού EBITDA των 315 εκατ. ) σε 325 εκατ. το 2025 (το 60% του συνολικού –των περίπου 540 εκατ. - εκτιμώμενου EBITDA της εταιρείας).

Σημαντικό μερίδιο της ώθησης οφείλεται στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (και κυρίως των φωτοβολταϊκών), μέρος των οποίων εκτιμάται ότι θα το διατηρήσει ο όμιλος στην κατοχή του, ενώ θα προχωρήσει και σε πωλήσεις αρκετών εξ αυτών. 

Μεγάλης σημασίας για την κερδοφορία χαρακτηρίστηκε και η πρωτιά της εταιρείας στην Ελλάδα σε ότι αφορά στα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια διακυβέρνησης), προβλέπει ότι η Mytilineos θα έχει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E , που για το 2022 υπολογίζεται περίπου στο 8x, σε σύγκριση με το μέσον όρο του ανταγωνισμού που σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 17x.

Βασικοί πυλώνες για την ενεργειακή μετάβαση του ομίλου παραμένουν: 

  1. οι ΑΠΕ, με την EDISON να προσβλέπει στην ολοκλήρωση της επένδυση 1.5GW φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με την παράλληλη ωρίμανση των 4,3GW του παγκόσμιου BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας
  2. Το «πρασίνισμα» του πρωτόχυτου αλουμινίου και την ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής του μέσω ΑΠΕ, μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασής με τη ΔΕΗ και
  3. Ο διπλασιασμός της παραγωγής του ανακυκλωμένου αλουμινίου (δευτερόχυτο), που απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας του πρωτόχυτου.

Οι εκτιμήσεις της Edison για τα EBITDA της Mytilineos βάσει και των τριών σεναρίων που εξετάζει 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Στα 14 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για τη ΔΕΗ

Η στροφή στις ΑΠΕ αποτελεί το «κλειδί» για τον ουσιαστικό μετασχηματισμό της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα διαθέτει τα εχέγγυα για να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει η διοίκησή της, σημειώνει η χρηματιστηριακή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (2/1-8/1)

Οι εισηγμένες με τα υψηλότερα μερίσματα, οι «καυτοί» κλάδοι του 2022 και οι εξαγωγές τροφίμων στη Γερμανία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 24 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχής της Mytilineos από την Edison

Όπως τονίζεται στην έκθεση η Mytilineos διαθέτει ισχυρές ταμειακές ροές και έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη και να επιτύχει την προγραμματισμένη «πράσινη μετάβασή» της.