Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική πορεία για ΧΑ στον απόηχο των ανακοινώσεων του Ντράγκι

Με ορμή από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που βρίσκονται σε ανοδική πορεία στον απόηχο των ανακοινώσεων του Μάριο Ντράγκι, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών καταγράφει κέρδη.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ενισχύονται στον απόηχο της ανακοίνωσης ττου Μάριο Ντράγκι για το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, δίνουν θετική ώθηση και στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που καταγράφει άνοδο.

Οι τραπεζικές μετοχές μετά την απόφαση της ΕΚΤ έχουν πάρει την ανιούσα με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως το νέο σχέδιο Ντράγκι που περιλαμβάνει την μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων μπορεί να αμβλύνει το «χτύπημα» που θα δεχθούν οι τράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια.

Στις 3:45, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 854,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,51% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 33,30 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,06% με την μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να καταγράφει κέρδη 3,07% και ακολουθούν η Μυτιληναίος με άνοδο 1,28% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,29%. Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Coca- Cola με απώλειες 2,43%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,30% με την μετοχή της Alpha Bank να ξεχωρίζει με άνοδο 2,31%, και ακολουθεί η Εθνική με άνοδο 1,63% και η Attica Bank με 1,38%. Ανοδικά συνεχίζει και η Eurobank με κέρδη 0,55% και η Τράπεζα Πειραιώς με 0,60%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,05%, η Ικτίνος καταγράφει απώλειες 5,85%, η Παπουτσάνης 4,82% και η Κρι Κρι 2,67%. Σε θετικό πρόσημο η Ιντραλοτ με άνοδο 2,67%, η Νηρευς με 2,37% και η Marfin με 2,19%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Ντράγκι σε Γερμανία: Επιτέλους ξοδέψτε....

Την ανάγκη η Γερμανία αλλά και οι υπόλοιπες χώρες με μικρό Δημόσιο Χρέος, να προχωρήσουν σε επεκτατική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες, ΔΕΗ και blue chips οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη άνω των 620 μονάδων

H υπεραπόδοση για αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης βοήθησε το ΧΑ να παραμείνει σε θετική πορεία, με τον τζίρο, όμως, να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να φθάνει στα 32,90 εκατ. ευρώ.