Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική πορεία για ΧΑ στον απόηχο των ανακοινώσεων του Ντράγκι

Με ορμή από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που βρίσκονται σε ανοδική πορεία στον απόηχο των ανακοινώσεων του Μάριο Ντράγκι, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών καταγράφει κέρδη.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ενισχύονται στον απόηχο της ανακοίνωσης ττου Μάριο Ντράγκι για το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, δίνουν θετική ώθηση και στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που καταγράφει άνοδο.

Οι τραπεζικές μετοχές μετά την απόφαση της ΕΚΤ έχουν πάρει την ανιούσα με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως το νέο σχέδιο Ντράγκι που περιλαμβάνει την μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων μπορεί να αμβλύνει το «χτύπημα» που θα δεχθούν οι τράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια.

Στις 3:45, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 854,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,51% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 33,30 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,06% με την μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να καταγράφει κέρδη 3,07% και ακολουθούν η Μυτιληναίος με άνοδο 1,28% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,29%. Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Coca- Cola με απώλειες 2,43%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,30% με την μετοχή της Alpha Bank να ξεχωρίζει με άνοδο 2,31%, και ακολουθεί η Εθνική με άνοδο 1,63% και η Attica Bank με 1,38%. Ανοδικά συνεχίζει και η Eurobank με κέρδη 0,55% και η Τράπεζα Πειραιώς με 0,60%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,05%, η Ικτίνος καταγράφει απώλειες 5,85%, η Παπουτσάνης 4,82% και η Κρι Κρι 2,67%. Σε θετικό πρόσημο η Ιντραλοτ με άνοδο 2,67%, η Νηρευς με 2,37% και η Marfin με 2,19%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Ντράγκι σε Γερμανία: Επιτέλους ξοδέψτε....

Την ανάγκη η Γερμανία αλλά και οι υπόλοιπες χώρες με μικρό Δημόσιο Χρέος, να προχωρήσουν σε επεκτατική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
ΑΓΟΡΕΣ

Με απώλειες 2,8% ο Γενικός Δείκτης πέφτει κάτω από τις 560 μονάδες

Εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού με αποτέλεσμα το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών να συμπαρασύρει και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πτωτική τροχιά το ΧΑ μετά την απογοήτευση από τη Σύνοδο Κορυφής

Πτωτική διάθεση στην χρηματιστηριακή αγορά που ακολουθεί το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι από την χθεσινοβραδινή ανεπιτυχή Σύνοδο Κορυφής.