ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δείκτης χρηματιστηρίου πτώση
Πηγή: Shutterstock

Κέρδη με τραπεζική στήριξη για την Ευρώπη, ανάκαμψη futures Wall Street

Εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης και υπηρεσιών βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανακάμπτει η υψηλή τεχνολογία.

Με θετικό βηματισμό κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκε η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, λόγω κυρίως της υψηλής τεχνολογίας, με σημαντικά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές. 

Άνοδος 0,47% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται 0,6%, ενώ ανάλογη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές ταξιδιωτικών ομίλων και εταιρειών διασκέδασης, σε αντίθεση με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που υποχωρούν 0,4%, λόγω και της αναρρίχησης του πετρελαίου υψηλότερα από τα 81 δολάρια. Κέρδη 0,34% για τον γερμανικό DAX, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,52%, ενώ στο +0,26% βρίσκεται ο γαλλικός CAC 40. Ανάλογο κλίμα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB στο +0,53%, ενώ 0,17% υψηλότερα κινείται ο ΙΒΕΧ 35. 

Η χθεσινή «βουτιά» στη Wall Street δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις, καθώς επικεντρώθηκε στην υψηλή τεχνολογία μετά και από τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger. Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή ορισμένων σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων, εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα τελικά στοιχεία για την πορεία του δείκτη PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη, αλλά και οι ανακοινώσεις για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία αλλά και της ιταλικής οικονομίας. 

Ήπια ανοδικά σημειώνουν τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,03%, τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,09% και τον Nasdaq να έχει κέρδη 0,34%. 

Σε νέα ρεκόρ κινείται η αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,57% στα 81,72 δολάρια, με το αμερικανικό αργό να κινείται 0,39% στα 77,92 δολάρια. Αντίθετα πτωτικά κινείται η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,39% στα 1.760,70 δολάρια και τον άργυρο να έχει απώλειες 0,24% στα 22,590 δολάρια. 

Εκ νέου μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 2,19%, ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ με κέρδη 0,36%, ενώ 0,9% υψηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο αναζητεί αντίδραση μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τις 2.400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και στις διεθνείς αγορές η τεχνητή νοημοσύνη,
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εκκίνηση με πιέσεις από το αρνητικό διεθνές κλίμα

Εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος ξεκινά η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να αναζητεί αντίδραση και τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.