ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 22 ευρώ ανεβάζει την τιμή - στόχο για Mytilineos η Eurobank Equities

Υψηλά τα οφέλη για τον όμιλο Mytilineos από τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της τιμής του αλουμινίου, η οποία ξεπερνά τα 3.000 δολάρια, με το ράλι να οφείλεται στο ελλειμματικό ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 22 ευρώ από 18,70 ευρώ πριν προχωρά η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά» («buy»). 

Η ελληνική χρηματιστηριακή τονίζει στην έκθεσή της ότι η μετοχή της Mytilineos έχει υποχωρήσει περίπου 8% από τα τέλη Αυγούστου έως και σήμερα, εξαιτίας των ανησυχιών για την ενεργειακή κρίση, αλλά και λόγω του ότι οι επενδυτές μοιάζουν να «αγνοούν» το γεγονός ότι ο όμιλος ωφελείται τα μέγιστα από την εκτίναξη της τιμή του αλουμινίου σε διεθνές επίπεδο. 

Η τιμή του αλουμινίου διαμορφώνεται, πλέον, υψηλότερα από τα 3.000 δολάρια ο τόνος, γεγονός που δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες ώστε ο μεταλλευτικός τομέας της Mytilineos να έχει πολύ καλή πορεία το επόμενο διάστημα. Το ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης στην αγορά αλουμινίου είναι ελλειμματικό. Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας συνδυάστηκε με αύξηση της ζήτησης για το μέταλλο από αρκετούς κλάδους, από αυτόν συσκευασίας έως και την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ την ίδια ώρα πραξικόπημα στη Γουινέα απειλεί να διακόψει τις εξαγωγές βωξίτη, ενώ η διαφαινόμενη περιβαλλοντικής στροφής της Κίνας, δημιουργεί αρκετές ανησυχίες για προβλήματα στην αλυσίδα τροφοδότησης. 

Ένα ακόμη στοιχείο που αφορά την αγορά αλουμινίου και αποτελεί παράγοντα ώθησης σε υψηλότερα επίπεδα των οικονομικών μεγεθών της Mytilineos έγκειται στο γεγονός ότι τα αποθέματα στο LME έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% από τον Μάρτιο έως και σήμερα, γι’ αυτό άλλωστε και η τιμή του μετάλλου συνεχίζει να σημειώνει ράλι. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει, φυσικά, τον ελληνικό όμιλο, όμως μπορεί να απορροφηθεί τόσο από την πολιτική hedging που ακολουθείτε όσο και από την πολύ καλή πορεία της μεταλλουργικής μονάδας. 

Όπως φαίνεται και στον συνοδευτικό πίνακα οι αναλυτές της Eurobank Equities αναμένουν συνεχή ανοδική πορεία για το σύνολο των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, με εκτίμηση ότι θα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα φθάσουν φέτος στα 347,2 εκατ. ευρώ και θα διαμορφωθούν το 2022 στα 490,3 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη για το τρέχον έτος τοποθετούνται στα 153,2 εκατ. ευρώ και για το 2022 στα 260,5 εκατ. ευρώ. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη του Ομίλου Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα 24 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχής της Mytilineos από την Edison

Όπως τονίζεται στην έκθεση η Mytilineos διαθέτει ισχυρές ταμειακές ροές και έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη και να επιτύχει την προγραμματισμένη «πράσινη μετάβασή» της.