ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες μεταβολές στην Ευρώπη, στο επίκεντρο αρνητικά εταιρικά μεγέθη

Σημαντικές πιέσεις για μετοχές εταιρειών που δεν ικανοποίησαν με τα μεγέθη γ' τριμήνου, ενώ σε πορεία αποκλιμάκωσης κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.

Οριακές  μεταβολές για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «διαβάζουν» τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου αρκετών εταιρειών. 

Πτώση 0,04% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, με τον δείκτη λιανικών πωλήσεων να υποχωρεί 1,3%, ενώ αντίθετα κέρδη 1,2% σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών. Στο +0,01% ο γερμανικός DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,15% και τον γαλλικό CAC 40 να κινείται 0,14% χαμηλότερα. Θετικό πρόσημο για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 0,24%, ενώ 0,02% υψηλότερα κινείται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, τα πολύ καλά μεγέθη για τη Nestle (+3%), επισκιάστηκαν από τις όχι και τόσο θετικές ανακοινώσεις των ASML (-3%), Kering(-4%) και Akzo Nobel (-2,3%), καθώς και οι τρεις εταιρείες σημείωσαν ότι δέχθηκαν πλήγμα τόσο από την πανδημία όσο και από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Τα εταιρικά μεγέθη βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, καθώς αναμένουν οι εταιρείες να αποκαλύψουν τις εκτιμήσεις τους για τυχόν πλήγμα που έχουν δεχθεί τόσο από το υψηλό ενεργειακό κόστος όσο και από την έλλειψη πρώτων υλών, λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στις αποστολές ανά την υφήλιο. 

Οριακές διακυμάνσεις και για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να  υποχωρεί 0,01%, τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,05% και τον Nasdaq να βρίσκεται στο -0,13%. 

Στροφή σε πτωτική πορεία για την αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,88% στα 84,34 δολάρια και το αμερικανικό αργό να έχει απώλειες 0,91% στα 81,69 δολάρια. Θετική η εικόνα για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να ενισχύεται 0,40% στα 1.77,60 δολάρια και τον άργυρο να έχει κέρδη 0,42% στα 23,98 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις για τις ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,14%, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ακολουθεί πολύ καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη 1,14%, ενώ στο -0,17% βρέθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, άνοδος στις διεθνείς αγορές

Δυναμική άνοδο καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.272,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,12% με αιχμή τις τράπεζες. Ράλι στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και πτώσης του πετρελαίου.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Περιορισμένες προσδοκίες με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Ιράν

Το ΧΑ επιστρέφει μετά το Πάσχα με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, καθώς κυριαρχουν ανάμεικτα συναισθήματα αβεβαιότητας αλλά και προσδοκιών αποκλιμάκωσης από τις συζητήσεις στο Πακιστάν μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Χρηματιστηριακός Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Βήμα σημειωτόν στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Στενό του Ορμούζ. Μεικτές τάσεις στα χρηματιστήριο, άνοδος για το πετρέλαιο πτώση για τον χρυσό.