ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές και αμερικανικά futures

Η αρνητική εξέλιξη της πανδημίας, με επιβολή νέων lockdown σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και οι υψηλές τιμές ενέργειας «συγκρατούν» τις επενδυτικές διαθέσεις.

Ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζουν τόσο οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την πορεία πανδημίας, πληθωρισμού αλλά και εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου να παραμένουν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής. 

Πτώση 0,01% για τον Stoxx 600, με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί 1%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,3% εμφανίζει η τεχνολογία. Στο -0,01% κινείται ο γερμανικός DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να εμφανίζει πτώση 0,02%, ενώ 0,16% υψηλότερα κινείται ο γαλλικός CAC 40. Σε διαφορετική κατεύθυνση οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 0,06%, ενώ απώλειες 0,32% εμφανίζει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Ευρώπη με αρκετές χώρες να προχωρούν σε επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων που αφορούν, όμως, αποκλειστικά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πανδημία και τις επιπτώσεις που θα έχει στις οικονομίες, οι οποίες έχουν ανακάμψει ισχυρά από τα χαμηλά του προηγούμενου έτους. Ο πληθωρισμος και κυρίως η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των ενεργειακών τιμών αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα ανησυχίας, κυρίως για το ενδεχόμενο να αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να προχωρήσου σε αυξήσεις επιτοκίων νωρίτερα από ότι έχουν προγραμματίσει. 

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,01%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,06%, ενώ κέρδη 0,2% εμφανίζει ο Nasdaq. 

Πτωτικές τάσεις επικρατούν τόσο στην αγορά πετρελαίου όσο και στην αγορά πολυτίμων μετάλλων. Πιο συγκεκριμένα το brent υποχωρεί 0,51% στα 81,73 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει πτώση 0,50% στα 79,25 δολάρια. Απώλειες 0,38% για τον χρυσό στα 1.861,40 δολάρια, ενώ 0,25% χαμηλότερα κινείται ο άργυρος στα 25,2 δολάρια. 

Μεικτή πορεία και για τις μεγάλες ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,56%, οριακά κέρδη 0,04% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ αντίθετα πτώση 0,16% σημείωσε ο Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, άνοδος στις διεθνείς αγορές

Δυναμική άνοδο καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.272,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,12% με αιχμή τις τράπεζες. Ράλι στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και πτώσης του πετρελαίου.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Περιορισμένες προσδοκίες με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Ιράν

Το ΧΑ επιστρέφει μετά το Πάσχα με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, καθώς κυριαρχουν ανάμεικτα συναισθήματα αβεβαιότητας αλλά και προσδοκιών αποκλιμάκωσης από τις συζητήσεις στο Πακιστάν μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Χρηματιστηριακός Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές εν αναμονή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Βήμα σημειωτόν στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Στενό του Ορμούζ. Μεικτές τάσεις στα χρηματιστήριο, άνοδος για το πετρέλαιο πτώση για τον χρυσό.