ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπιο «μάζεμα» κερδών για το Χρηματιστήριο, πρωταγωνιστούν οι τράπεζες

Σταθερά σε πορεία καλύτερη από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινείται σήμερα η εγχώρια αγορά, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές όπου ξεχωρίζει η Alpha Bank (+2,3%) αλλά και τον τίτλο του ΟΤΕ (+1,7%).

Σταθερά πρωταγωνιστές στη σημερινή συνεδρίαση παραμένουν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ ώθηση στον Γενικό Δείκτη προσφέρει και η πολύ καλή πορεία του ΟΤΕ αλλά και της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να παραμένει σταθερά υψηλότερα των 920 μονάδων, αν και έχει περιορίσει τα αρχικά του κέρδη. Διατηρείται, όμως, σε καλύτερη πορεία από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,05%. 

Στις 13:38 ο ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,54% στις 922,85 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 920,30 μονάδων και του υψηλού των 927,67 μονάδων, ενώ θετική είναι η εικόνα για την αξία συναλλαγών η οποία φθάνει στα 34,56 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη από αρκετά πακέτα μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν δύο της Alpha Bank και ένα της Jumbo. Σχεδόν ισοπαλία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών, με το ισοζύγιο να διαμορφώνεται στις 52 προς 54, ενώ 12 διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 0,62% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,28%. 

Ο τραπεζικός κλάδος αποτελεί τον «ηγέτη» της σημερινής συνεδρίασης, με τον κλαδικό δείκτη να εμφανίζει άνοδο 1,44% και πρωταγωνίστρια να αποδεικνύεται η μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται 2,38%, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,95%, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο +0,46%, ενώ 2% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση εξακολουθούν να ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΟΤΕ (+1,73%), ενώ κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν οι τίτλοι των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean, ElvalHalcor και ΕΧΑΕ, με τον τίτλο της ΔΕΗ να κινείται 0,7% υψηλότερα. 

Οι θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία αλλά και για επιμέρους μετοχές από κορυφαίους ξένους και εγχώριους χρηματοοικονομικούς ομίλους, φαίνεται ότι κατορθώνουν να επηρέασουν την αγορά και να δημιουργήσουν διαθέσεις αύξησης των τοποθετήσεών τους στους επενδυτές, ενώ οι περισσότερες προβλέψεις συγκλίνουν υπέρ του ενδεχόμενου ο οίκος Moody's να προχωρήσει αύριο σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης για την Ελλάδα. Ήδη σε έκθεσή του για το σύνολο της ευρωζώνης και τις προοπτικές του για το 2022 σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα μειώσει με τον ταχύτερο ρυθμό το χρέος της το 2022, ενώ εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα φθάσει στο 4,3% και η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει, έστω και οριακά, σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που βρίσκονταν το 2019. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.