ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Περιορίζεται το περιθώριο των ομολόγων

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε στο 1,36% από 1,38% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Σταθεροποιητική η απόδοση του 5ετούς ομολόγου που κυμαίνεται στο 0,55%.

Ανοδικά κινείται σήμερα η αγορά ομολόγων ακολουθώντας την τάση που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε στο 1,36% από 1,38% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαίνεται στο 0,55% απο 0,54%. Θετικό το κλίμα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Θετικά επέδρασε επίσης στην αγορά των ομολόγων η είδηση που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την η Κίνα φέρεται να επιδιώκει ν΄ αυξήσει ουσιαστικά τα ανώτατα όρια των προστίμων που επιβάλει για την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ)περιορισμένο ήταν σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 4 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,37% από 1,39% την Παρασκευή έναντι 0,36% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,73% από το 1,84% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1022 δολ. από το επίπεδο των 1,1023 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της Γερμανία της μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη, δεν κατόρθωσαν να δώσουν ανοδική ώθηση στο ευρώ. Το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου επαναβεβαίωσε σήμερα την πρόβλεψη του για αύξηση κατά 0,2% του ΑΕΠ της χώρας στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Έτσι με το τέλος του 2019 κλείνει ένας δεκαετής κύκλος συνεχούς ανάπτυξης για την Γερμανική οικονομία. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,274%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,337%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,450%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1008 δολ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην ελληνική αγορά, επιδείνωσαν περαιτέρω οι σημερινές απαισιόδοξες, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους.
ΑΓΟΡΕΣ

Τα ομόλογα ωθούν το Χρηματιστήριο στις 873,76 μονάδες

Το «φράγμα» των 870 μονάδων έχει ξεπεράσει αυτήν την ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έχει «σκαρφαλώσει» στις 873,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,37%. Νέα πτώση για τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.
ΑΓΟΡΕΣ

Πειραιώς: Επενδυτική βαθμίδα προεξοφλεί η αγορά για τα ομόλογα της Ελλάδας

Με βάση την ανάλυση των CDS, που τιμολογούν καθημερινά τον κίνδυνο των ομολόγων, οι ελληνικοί τίτλοι κατατάσσονται από την αγορά στην επενδυτική βαθμίδα, παρότι δεν έχει γίνει αναβάθμιση από τους οίκους.
bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχώρησαν τα ομόλογα τον Σεπτέμβριο, διατηρείται χαμηλά το spread

Το spread παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα της τιμής που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας. Οι αγορές τιμολογούν συνέχεια στη στήριξη από την ΕΚΤ, όπως τονίζει η Τρ. Πειραιώς.