ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Alpha Bank

Στα 1,50 ευρώ τοποθετεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank η Citi

Ο αμερικανικός οίκος πραγματοποιεί ειδική αναφορά στη σημαντική μείωση των «κόκκινων» δανείων και εκτίμηση ότι τα κέρδη θα ενισχυθούν κατά 9% μέχρι το 2024.

Την κάλυψη της Alpha Bank με τιμή - στόχο για τη μετοχή τα 1,50 ευρώ και «ουδέτερη» σύσταση, ξεκινά, εκ νέου η Citigroup, όπως αναφέρει σε σημερινή της έκθεση.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανιοκού οίκου η διοίκηση της Alpha Bank έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, την αύξηση των προμηθειών και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να επιτύχει την αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας της,  αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Οι εκτιμήσεις του οίκου κάνουν λόγο για κερδοφορία της τάξεως του 9% το 2024, πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς για 8%. 

Η Citigroup σημειώνει ότι η εξυγίανση του ισολογισμού προχωράει ταχύτερα του αναμενόμενου στην Alpha Bank και ο δείκτης προβληματικών δανείων αναμένεται να φθάσει στο 13% φέτος, 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, με ορίζοντα να μειωθεί στο 2% το 2024. Επιπρόσθετα, η καλύτερη του αναμενόμενου εξέλιξη στο κόστος προβλέψεων έχει επιτρέψει στην τράπεζα να αναθεωρήσει προς το βέλτιστο τις εκτιμήσεις για το 2021, από 120μ.β. αρχικά σε 90μ.β. Μετά και την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού, η Citigroup εκτιμά ότι η Alpha Bank θα προσεγγίσει τις 60μ.β. το 2024.

Τέλος, οι αναλυτές της Citigroup είναι αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση της πληρωμής μερισμάτων, ξεκινώντας από την χρήση του 2023 με απόδοση του 30% των κερδών. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Αυξάνει την τιμή - στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,6 ευρώ η JP Morgan

Οι ευοίωνες εκτιμήσεις για την τράπεζα στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.