ΓΔ: 895.67 0.31% Τζίρος: 23.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων

Περιορισμένη υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά σήμερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1,4%, από 1,37% που κυμαίνονταν χθες.

Περιορισμένη υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 1,4%, από 1,37% που κυμαίνονταν χθες. Ανοδικά κινήθηκε και απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαίνεται στο 0,555% από 0,54%

Οι αγορές κινούνται υποτονικά σήμερα καθώς έχουν ήδη εισέλθει στο «κλίμα» της αργίας της Εορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πρόοδο των Αμερικανο - Κινεζικών διαπραγματεύσεων για τη σύναψη μίας πρώτης εμπορικής συμφωνίας, εξέλιξη η οποία όμως ευνοεί περισσότερο τα ομόλογα του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ)περιορισμένο ήταν σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολή αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,39% από 1,37% έναντι 0,39% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί ελαφρώς στο 1,76% από 1,75% χθες.

Στην αγορά πτωτικά κινείται το ευρώ σήμερα καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1002 δολ. από το επίπεδο των 1,1018 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η δήλωση του προέδρου Τράμπ, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται στο "τελικό στάδιο" των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα τερματίσει έναν εμπορικό πόλεμο 16 μηνών με το Πεκίνο, έδωσε σημαντική ώθηση στο Αμερικανικό νόμισμα.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,275%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,337%, στο 3μηνο στο -0,406% και στο μήνα στο -0,453%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1009 δολ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πειραιώς: Επενδυτική βαθμίδα προεξοφλεί η αγορά για τα ομόλογα της Ελλάδας

Με βάση την ανάλυση των CDS, που τιμολογούν καθημερινά τον κίνδυνο των ομολόγων, οι ελληνικοί τίτλοι κατατάσσονται από την αγορά στην επενδυτική βαθμίδα, παρότι δεν έχει γίνει αναβάθμιση από τους οίκους.
bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχώρησαν τα ομόλογα τον Σεπτέμβριο, διατηρείται χαμηλά το spread

Το spread παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα της τιμής που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας. Οι αγορές τιμολογούν συνέχεια στη στήριξη από την ΕΚΤ, όπως τονίζει η Τρ. Πειραιώς.
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλό 2μηνου για αποδόσεις ομολόγων και πτώση για μετοχές λόγω πληθωρισμού

Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 3% τον Αύγουστο σε συνδυασμό με δημοσίευμα που φέρει την ΕΚΤ έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο οδηγεί σε ράλι τις ομολογιακές αποδόσεις.