ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Αύξηση κερδών 44% για το 2022 αναμένει για τη MYTILINEOS η Wood

Ο διεθνής χρηματοοικονομικός όμιλος διατηρεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή στα 21 ευρώ, ενώ αναμένει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό κοντά στο 25% για τα επόμενα χρόνια.

Περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της MYTILINEOS για το τρέχον έτος, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την τιμή - στόχο για τη μετοχή στα 21 ευρώ, αναμένει ο χρηματοοικονομικός όμιλος Wood, σε έκθεσή του για την ελληνική εταιρεία. 

Η Wood εκτιμά ότι τα κέρδη της MYTILINEOS θα αυξηθούν φέτος κατά 44% σε ετήσια βάση και θα φθάσουν στα 517 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σημειώνεται στην έκθεση ότι η ανάπτυξη της εταιρείας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί δυναμικά και μετά το 2022, καθώς αναμένεται εκ νέου αύξηση της κερδοφορίας κατά σχεδόν 10% το χρόνο από τα νέα υψηλά του 2022, με την εκτίμηση για το EBITDA το 2023 και το 2024 να βρίσκεται στα 561εκατ. ευρώ και 607 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στην έκθεση προβλέπεται, ακόμη, ότι η MYTILINEOS θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό κοντά στο 25% για τα επόμενα χρόνια, λόγω μίας σειράς συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως:

  1. Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας.
  2. Το ευνοϊκό περιβάλλον για το Αλουμίνιο 
  3. Την απόδοση της μονάδας Power & Gas
  4. Τη νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας που εκτός του ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα βελτιώσει περεταίρω την απόδοση του στόλου της εταιρείας. 
  5. Την ενδυνάμωση του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, ο οποίος πλέον διαθέτει 2GW ώριμων έργων και άλλα 3GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του RSD ΒΟΤ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 5GW.  

Αναφορικά με τη μετοχή, η οποία υποδεικνύει δυνατότητα ανόδου 35% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης βάσει της τιμής –στόχου των 21 ευρώ, η Wood αναφέρει ότι είναι «αρκετά φθηνή», καθώς διαπραγματεύεται με P/E στο 7,9 και ΕV/EBITDA στο 6,9. 

Εξετάζοντας την πορεία της MYTILINEOS τονίζεται ότι η κερδοφορία θα στηριχθεί από την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κυρίως σε αυτόν ηλιακής ενέργειας, ενώ ο τομέας της μεταλλουργίας συνεχίζει να ευνοείται από την ανοδική πορεία στις τιμές του αλουμινίου. Στον τομέα των ΑΠΕ η ελληνική εταιρεία διαθέτει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο, το οποίο μπορεί να της προσφέρει σταθερά έσοδα για τα επόμενα έτη. Τυχόν κίνδυνοι που μπορούν να υπάρξουν αφορούν την έντονη μεταβλητότητα στις τιμές αλουμινίου και αλουμίνας, αλλά και στις τιμές φυσικού αερίου και CO2. 
 

Οι εκτιμήσεις της Wood για τη MYTILINEOS

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα 24 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχής της Mytilineos από την Edison

Όπως τονίζεται στην έκθεση η Mytilineos διαθέτει ισχυρές ταμειακές ροές και έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη και να επιτύχει την προγραμματισμένη «πράσινη μετάβασή» της.
ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Έτοιμος προς απογείωση το 2022 ο τομέας ΑΠΕ της Mytilineos

Ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ελληνικής εταιρείας, ενώ τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ανόδου σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.