ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Inflation, Plithorismos, Agores
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή άνοδος των δεικτών στη Wall με ράλι των μετοχών τεχνολογίας

Σε πτωτική πορεία οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα μετά την ανακοίνωση χειρότερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων από την JP Morgan.

Με κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς οι δείκτες κέρδισαν αρκετό έδαφος λίγο πριν το κλείσιμο. Οι μετοχές τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο και αντιστάθμισαν την πτώση των χρηματοπιστωτικών εταιρειών, που επηρεάστηκαν από την JPMorgan, η οποία άρχισε την περίοδο τριμηνιαίων κερδών με μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones κέρδισε 1% ή 344 μονάδες, ο S&P 500 αυξήθηκε 1% και ο Nasdaq πρόσθεσε 2%.

Η τεχνολογία βρέθηκε σε άνοδο, υποστηριζόμενη από την άνοδο των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με την Amazon  και την Apple, αμφότερες με άνοδο άνω του 2%, να ηγούνται της κίνησης, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Όπως σημειώνει το investing.com, oι μετοχές των τσιπ υποστήριξαν τον τεχνολογικό κλάδο, με επικεφαλής την Nvidia, αφού η New Street Research αναβάθμισε την εταιρεία σε αγορά από ουδέτερη και αύξησε την τιμή - στόχο της μετοχής σε 280 δολάρια από 255 δολάρια, επικαλούμενη τη δύναμη της δραστηριότητας των κέντρων δεδομένων.

Το κλίμα στον κλάδο ενισχύθηκε επίσης από τα στοιχεία του Bloomberg που δείχνουν ότι οι επενδυτές συσσωρεύονται σε μετοχές chip. Οι εισροές των επενδυτών σε ETFs ημιαγωγών αυξήθηκαν στα 6,8 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εισροές των 5,2 δισ. δολαρίων που σημειώθηκαν στο σύνολο του 2021.

Οι μετοχές της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας ήταν επίσης μεταξύ των τομέων που οδήγησαν την ευρύτερη αγορά σε άνοδο, υποστηριζόμενες από το ράλι των μετοχών που σχετίζονται με τα ταξίδια, όπως η Marriott International, και η Carnival, αφού τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Delta Air Lines έδειξαν ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση. 

Η Delta προέβλεψε επιστροφή στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, αφού ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημία του πρώτου τριμήνου.

Οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι, ωστόσο, αντιστάθηκαν στην ανοδική τάση, τερματίζοντας την ημέρα οριακά χαμηλότερα εν μέσω πιέσεων από την πτώση 3% της JPMorgan.

Η JPMorgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου υπολείπονται των εκτιμήσεων της Wall Street λόγω των υψηλότερων από το αναμενόμενο προβλέψεων για επισφαλή χρέη, με την τράπεζα να επικαλείται "υψηλότερες πιθανότητες καθοδικού κινδύνου".

Οι Citigroup, Goldman Sachs, Wells Fargo και Morgan Stanley, οι οποίες υποβάλλουν εκθέσεις την Πέμπτη, έκλεισαν μεικτά. 

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τόσο στην κορυφή όσο και στην τελική γραμμή, υποστηριζόμενη από το άλμα στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Η Bed Bath & Beyond μείωσε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες για να διαπραγματευτεί περίπου 1% χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση απροσδόκητων τριμηνιαίων ζημιών, καθώς επηρεάστηκε από το αυξανόμενο κόστος αποστολής. 

Οι ενεργειακές μετοχές ενισχύθηκαν από τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου μετά την πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για μικρό έλλειμμα στις προμήθειες φέτος, εν μέσω της ασθενέστερης ζήτησης και των επιπτώσεων των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η πρόβλεψη για έλλειμμα έρχεται στον απόηχο των εβδομαδιαίων στοιχείων που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η APA, η Devon Energy και η Hess  ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων του κλάδου.

Σε άλλες ειδήσεις, η Gap  σημείωσε άλμα 8,4% μετά από δημοσίευμα ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης έχει προσελκύσει την προσοχή ακτιβιστών επενδυτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ο φόβος για ύφεση οδηγεί σε bear market ευρωπαϊκές αγορές και Dow Jones

Στο χαμηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2020 έκλεισε ο Stoxx 600 με τις απώλειες από την αρχή του χρόνου να φτάνουν το 21%. Για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα οδεύει και η Wall Street, με τον Dow Jones να πέφτει κάτω από τις 30.000 μονάδες.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» της Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, στο -3% ο Nasdaq

Επιστροφή των φόβων για περισσότερο επιθετικές αυξήσεις από τη Fed και για μεγαλύτερο διάστημα προκάλεσε η διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο υψηλότερα των εκτιμήσεων των αγορών.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την κατανάλωση

Μετριάζουν τους φόβους για ύφεση τα στοιχεία που έδειξαν ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης. Ώθηση στον τραπεζικό κλάδο από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Citigroup. Αγοραστές στην τεχνολογία, ξεχώρισαν Amazon και Meta.