ΓΔ: 873.59 1.18% Τζίρος: 48.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:29:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MSCI
Πηγή: Shutterstock

MSCI: Μπαίνουν Εθνική και Mytilineos, μένει στον δείκτη και η Jumbo

Αυξάνονται από έξι σε οκτώ οι ελληνικές μετοχές στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης MSCI Standard. Κοντά στα 200 εκατ. δολ. οι πρόσθετες εισροές, σύμφωνα με υπολογισμούς της Societe Generale.

Τις μετοχές της Εθνικής και της Mytilineos προσθέτει ο οίκος MSCI στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece, χωρίς να διαγραφεί η μετοχή της Jumbo, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε οκτώ συνολικά οι μετοχές που συμμετέχουν στον δείκτη.

Οι δύο μετοχές προστέθηκαν στον δείκτη επειδή αυξήθηκε η συμμετοχή των κλάδων τους στους δείκτες της MSCI (segment increase).

Οι αλλαγές στον δείκτη φέρνουν σημαντικές εισροές κεφαλαίων από funds παθητικής διαχείρισης. Σύμφωνα με υπολογισμούς στην τελευταία σχετική έκθεση της Societe Generale, οι εισροές στη μετοχή της Εθνικής αναμένεται να φτάσουν τα 103 εκατ. δολ. και στη Mytilineos τα 92 εκατ. δολ.

H είσοδος των δύο μετοχών στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχε προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό από ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, που είχαν προχωρήσει σε τοποθετήσεις από τον Απρίλιο. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι οι μεταβιβάσεις στα παθητικά funds θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από τις 31 Μαΐου.

Μετά τις αλλαγές, στον δείκτη MSCI Standard μετέχουν οι ακόλουθες μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Mytilineos και Jumbo.

Οι ετήσιες αποδόσεις του ελληνικού MSCI

apodms
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικές μετοχές και ΟΠΑΠ ωθούν σε ανοδική πορεία το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για Εθνική Τράπεζα και ΟΠΑΠ, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται υψηλότερα του επιπέδου των 870 μονάδων, αλλά την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε μέτρια επίπεδα.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβάζει ταχύτητα το Χρηματιστήριο, αγοραστές σε τράπεζες, blue chips

Μεγαλύτερη άνοδος του Γενικού Δείκτη από τους ευρωπαϊκούς, με κέρδη των τραπεζών για δεύτερη συνεδρίαση και διάχυση ενδιαφέροντος σε πολλά βαριά χαρτιά. Ξεχωρίζουν Εθνική, Τρ. Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Με σημαντικά κέρδη για δεύτερη ημέρα το ΧΑ, υπεραποδίδει έναντι των ξένων αγορών

Διατηρείται η ανοδική πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη άνω του 1%.