ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Ήπιες διακυμάνσεις στην Ευρώπη, σε εταιρικά μεγέθη η προσοχή

Συγκρατημένες κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών, οι οποίοι εξετάζουν πιο προσεκτικά τις ανακοινώσεις μεγεθών α' εξαμήνου κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ήπια πτωτική κίνηση ακολουθούν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν στη «δεύτερη ανάγνωση» μίας σειράς εταιρικών μεγεθών α’ εξαμήνου. 

Πτώση 0,2% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να υποχωρεί 1,4%, ενώ αντίθετα κέρδη 1,4% εμφανίζουν οι τεχνολογικές μετοχές. Στο -0,29% ο γερμανικός DAX, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,41%, ενώ οριακές απώλειες 0,06% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40. Μεικτές οι τάσεις για τον ευρωπαϊκό Νότο, όπου ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,04%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται 0,25%. 

Αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, εκ των οποίων ξεχωρίζουν αυτά των Commerzbank, SocGen, BMW, Banco BPM, Siemens Healthineers και Veolia.

Οι μετοχές της τσεχικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Avast εκτινάχθηκαν κατά 42% μετά την προσωρινή έγκριση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για την πώληση της αξίας 8,6 δισ. δολαρίων στην αμερικανική NortonLifeLock.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης για τον Ιούνιο.

Μεικτές οι τάσεις για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,23%, τον S&P 500 στο +0,10%, ενώ απώλειες 0,12% σημειώνει ο Nasdaq.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για την αγορά πετρελαίου με το brent να υποχωρεί 0,9% στα 99,64 δολάρια και το αμερικανικό αργό να έχει απώλειες 0,8% στα 93,66 δολάρια. Ήπια ανοδική κίνηση για το φυσικό αέριο στην αγορά της Ολλανδίας, με κέρδη 0,4% στα 206,18 ευρώ. 

Πτωτική κίνηση για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,4% στα 1.782,20 δολάρια, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο άργυρος με απώλειες άνω του 1% στα 19,8 δολάρια. 

Θετική στροφή για τις περισσότερες κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται 0,5%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να έχει οριακά κέρδη 0,1%, ενώ πτώση 0,7% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.