ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Στα 28 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos η Edison

Παράλληλα η Edison προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της εταιρείας το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι, πέραν όλων των άλλων, διαθέτει και δυναμικές ταμειακές ροές.

Σε αύξηση της τιμή – στόχου για τη μετοχή της Mytilineos στα 28 ευρώ από 27 ευρώ πριν προχωρά η Edison, ενώ παράλληλα αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της εταιρείας τόσο φέτος όσο και τη διετία 2023 – 2024. 

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η Mytilineos θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ έχει αλλάξει επίπεδο και θα συνεχίσει να εμφανίζει ενισχυμένα μεγέθη το επόμενο διάστημα. Τονίζει ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Mytilineos είναι ότι η διοίκησή της έχει επιδείξει σημαντική διορατικότητα στα προηγούμενα έτη, γεγονός που έχει βοηθήσει την εταιρεία να κινηθεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα. 

Στα βασικά σημεία υπεροχής της Mytilineos περιλαμβάνεται το γεγονός ότι η εταιρεία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σημειώνει ισχυρές επιδόσεις με βασικό άξονα την «πράσινη» ενέργεια και τη Μεταλλουργία, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο η βελτίωσε τις επιδόσεις της σε όλους του Τομείς δραστηριότητας. 

Ο αναλυτής της Edison περιμένει πως η απόδοση της Mytilineos τα επόμενα τρίμηνα και έτη θα παραμείνει εξίσου δυναμική, ενώ τονίζει ότι παρά τις υψηλές επενδύσεις η μόχλευση της εταιρείας παραμένει χαμηλή και αναμένεται να μειωθεί περεταίρω τους επόμενους μήνες, λόγω των σταθερά ισχυρών ταμειακών ροών. 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση τα συνεχιζόμενα ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών της Mytilineos με φόντο την ενεργειακή κρίσης στην Ευρώπη, των πληθωριστικών πιέσεων, της αύξησης των επιτοκίων και των γεωπολιτικών εντάσεις αντικατοπτρίζει την ευρωστία του επιχειρηματικού της μοντέλου και την προνοητικότητα που η η διοικητική ομάδα έχει επιδείξει στις επενδυτικές της αποφάσεις για την απεξάρτηση από τον άνθρακα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.  Το γ’ τρίμηνο είναι το πρώτο τρίμηνο κατά το οποίο όλα τα τμήματα σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις ταυτόχρονα.  

Τονίζεται ακόμη ότι η Mytilineos είναι καλά χρηματοδοτημένη για να υποστηρίξει τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και την ευρύτερη ενεργειακή μετάβαση). 

Παρά την αύξηση του καθαρού δανεισμού από 0,9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012 σε 1,4 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2022,  εξακολουθεί να έχει χρηματοοικονομική ευελιξία περίπου 1,0 δισ. ευρώ και θα πρέπει να κερδίσει πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). 

Αυτό ενισχύεται από τις ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, αν και επηρεάστηκε από τις αυξημένες απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης το γ΄ τρίμηνο λόγω των υψηλότερων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η Edison τονίζει ότι αναμένει ότι ο καθαρός δανεισμός θα μειωθεί σε 1,1 δισ. μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της αντιστροφής του κεφαλαίου κίνησης, καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται. Ο προβλεπόμενος δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA είναι μόλις 1,3-1,6x για την περίοδο 2022 – 2025. 

Οι εκτιμήσεις της Edison για τα μεγέθη της Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ