ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινούνται οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν αναμονή των πρακτικών της Fed και υπό την ελπίδα ότι θα «αποκαλύψουν» τις προθέσεις της τράπεζας.

Οριακές διακυμάνσεις τόσο για τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και για τα αμερικανικά futures, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, έως ότου δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed. 

Πτώση 0,02% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τους τομείς πρώτων υλών και ενέργειας να συνεχίζουν την καλή τους πορεία, με τον DAX να υποχωρεί 0,01%, τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,45%, ενώ 0,03% υψηλότερα κινείται ο  . Απώλειες 0,55% για τον FTSE MIB, με τον  να υποχωρεί άνω του 1%. 

Οριακή άνοδο για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones στο +0,04%, τον S&P 500 στο +0,06%, ενώ μόλις 0,01% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Απώλειες που ξεπερνούν το 3% για τη μετοχή της Credit Suisse, καθώς προειδοποίησε ότι θα έχει ζημιές στο δ’ τρίμηνο του έτους, ενώ θα προχωρήσει σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Η προσοχή επικεντρώνεται στην ανακοίνωση εντός της ημέρας των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed στις 1 - 2 Νοεμβρίου. Ένα από τα στοιχεία που αναμένεται να εξετασθούν είναι κατά πόσο υπήρχε «ενότητα» μεταξύ των μελών της διοίκησης για το επίπεδο στο οποίο θα πρέπει να φθάσουν τα επιτόκια προκειμένου να τιθασευτεί ο πληθωρισμός και να επιστρέψει στο όριο του 2%. 

«Από τη συνεδρίαση έως και σήμερα οι αγορές δεν έχουν αποφασίσει τι θα μπορούσε να συμβεί τον Δεκέμβριο και τα πρακτικά αυτής της εβδομάδας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβεβαίωση της πρόθεσης της Fed», εκτίμησαν οι οικονομολόγοι της επενδυτικής Rand Merchant Bank, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος για τις αγορές από τα πρακτικά είναι να φανούν λιγότερο επιθετικά από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απομάκρυνση μέρους της αναπροσαρμογής του κινδύνου αύξησης των επιτοκίων που είδαμε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας».

Ανοδική πορεία για την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 1,23% στα 89,45 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 1,12% υψηλότερα στα 81,86 δολάρια. Ράλι για την τιμή του φυσικού αερίου, η οποία ενισχύεται άνω του 10% στα 131,7 ευρώ. 

Με θετικό πρόσημο και η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,05% στα 1.740,80 δολάρια και τον άργυρο να ενισχύεται 0,6% στα 21,1 δολάρια. 

Κέρδη, μετά από αρκετές συνεδριάσεις μεικτής πορείας, για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,61%, τον Hang Seng στο +0,68% και τον Shanghai Composite να έχει άνοδο 0,26%. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ