ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και ενέργεια συντηρούν τις ανοδικές τάσεις για το ΧΑ

Ξεχωρίζει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Συνεχίζεται η ανάκαμψη για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές, αν και καταγράφεται περιορισμός των κερδών τους.

H καλή πορεία για τον ενεργειακό κλάδο, αλλά και η θετική εικόνα των τραπεζικών μετοχών, διατηρούν το συν στην εγχώρια αγορά, η οποία ακολουθεί πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,3%. 

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και περιορισμός κερδών για αρκετές μετοχές, καθώς «βγαίνουν» και πωλητές πάνω από κάποιο επίπεδο, ιδιαίτερα για τίτλους που έχουν τρέξει σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:15  εμφανίζει κέρδη 0,47% στις 911,60 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 24,7 εκατ. ευρώ. Άνοδος 0,48% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,46%. 

Κέρδη 0,80% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 1,25%, τη Eurobank να ενισχύεται 0,98%, την Εθνική Τράπεζα να σημειώνει απώλειες 0,38%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να ενισχύεται άνω του 1% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 2,27% υψηλότερα. Το μπαράζ θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες συνεχίζεται, με τη Morgan Stanley να έχει ως κορυφαία επιλογή της τη Eurobank, ενώ «βλέπει» ιδιαίτερα θετικές προοπτικές και για την Τρ. Πειραιώς. Από την πλευρά της η HSBC διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ προχωρά και σε αναδιάρθρωση των τιμών - στόχων για τις μετοχές του. 

Με θετικό πρόσημο κινείται το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή του ΑΜΔΗΕ να ξεχωρίζει με κέρδη 2,4%, ενώ άνω του 1% κινούνται οι τίτλοι των ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Ήπιες απώλειες 0,13% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ στο +1% και τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη 0,15%. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,08%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας(-0,98%) και των Ασφαλειών (-0,51%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η MIG με 1.267.384 και 769.865 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν τα ΕΛΠΕ με 4,73 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 3,35 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βογιατζόγλου Systems +6,06% και Βιοκαπρέτ +3,13%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: SATO -18,75% και Αττικές Εκδόσεις -7,14%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με σημαντικά αυξημένο τζίρο

Μεγάλες πιέσεις για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με απώλειες που ξεπερνούν το 5% και 4% αντίστοιχα, ενώ «βαραίνει» την αγορά το -1,87% της Coca-Cola HBC. Ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 2% η Eurobank και στο +1,9% η Τρ. Πειραιώς.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για Ευρώπη, σταθεροποίηση για ΧΑ στον απόηχο της Fed

«Βγαίνουν» πωλητές σε ορισμένες μετοχές του ΧΑ που έχουν τρέξει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας προεξοφλήσει αυξήσεις 0,50% σήμερα από ΕΚΤ και ΒοΕ.