ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συσσώρευση με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκεται η αγορά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί η διάθεση για επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Διατήρηση των τάσεων για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές και κλάδου αναμένουν και για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι αναλυτές, με τον Γενικό Δείκτη να μην έχει μεγάλες αυξομειώσεις και να παραμένει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. 

Ανοδική πορεία ακολουθούν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να ενισχύεται 0,27%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο +0,29%, ενώ αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και σταθερά στραμμένη την προσοχή στην επόμενη εβδομάδα, όπου συνεδριάζουν Fed και ΕΚΤ. 

Με θετικό βηματισμό κινήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας έδωσαν ενδείξεις για ήπιο «πάγωμα» της αγοράς εργασίας, ένα δεδομένο που παρακολουθεί στενά η Fed. Αποτέλεσμα ο Dow Jones να εμφανίσει κέρδη 0,55%, στις 33.781,48 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,75%, στις 3.963,50, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,13%, στις 11.082 μονάδες.

Η εγχώρια αγορά την Πέμπτη κατοχύρωσε τα τρέχοντα επίπεδα, με θετική εξέλιξη το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των επενδυτών διευρύνθηκαν σε αρκετές μετοχές, ενώ συνεχίζεται η ανησυχία για τις εξελίξεις στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για την επιτοκιακή τους πολιτική. 

Παράλληλα σε παράσταση για δύο ρόλους έχουν εξελιχτεί οι τελευταίες συνεδριάσεις του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς στον κλάδο που παραδοσιακά είναι ναυαρχίδα της αγοράς, τις τράπεζες, έχουν προστεθεί πλέον και οι μετοχές της ενέργειας, με τους δύο κλάδους να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές πλέον σε όγκους, τζίρους και αποδόσεις.

«Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων και την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities, ενώ από την πλευρά της η Euroxx τονίζει ότι «Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με σημαντικά αυξημένο τζίρο

Μεγάλες πιέσεις για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με απώλειες που ξεπερνούν το 5% και 4% αντίστοιχα, ενώ «βαραίνει» την αγορά το -1,87% της Coca-Cola HBC. Ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 2% η Eurobank και στο +1,9% η Τρ. Πειραιώς.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία για Ευρώπη, σταθεροποίηση για ΧΑ στον απόηχο της Fed

«Βγαίνουν» πωλητές σε ορισμένες μετοχές του ΧΑ που έχουν τρέξει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας προεξοφλήσει αυξήσεις 0,50% σήμερα από ΕΚΤ και ΒοΕ.