ΓΔ: 1429.12 0.36% Τζίρος: 32.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Pantelakis Sec.: Στα 5,3 ευρώ είναι το fair value για την Ideal

Όπως σημειώνει η ελληνική χρηματιστηριακή η Ideal Holdings είναι η μοναδική εταιρεία private equity που είναι εισηγμένη στο ΧΑ, με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές.

Στα 5,3 ευρώ είναι η εύλογη αξία για την Ideal Holdings, σύμφωνα με έκθεση της Pantelakis Securities, δηλαδή 51% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής που φθάνει στα 3,5 ευρώ. 

Όπως σημειώνει είναι μία εξαιρετική επενδυτική επιλογή, ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, καθώς έχει αποδεδειγμένο ιστορικό συγχωνεύσεων και εξαγορών, ενώ διαθέτει μία έμπειρη επενδυτική ομάδα που εστιάζει στη δημιουργία αξίας προτού υπάρξει αποχώρηση από κάποια συμμετοχή της εταιρείας. 

Η Ideal είναι η μοναδική private equity που είναι εισηγμένη στο ΧΑ, με την Pantelakis να τονίζει ότι ισχύουν οι βασικές αρχές για μία εταιρεία private equity: «αγόρασε έξυπνα - αγόρασε πειθαρχημένα, αναγνώρισε έγκαιρα, εφάρμοσε γρήγορα σωστά καθορισμένες πρωτοβουλίες δημιουργίας αξίας». 

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο επικεντρώνεται σε δύο τομείς, δηλαδή στον βιομηχανικό και στον ευρύτερο χώρο υπηρεσιών πληροφορικής, σημειώνει η Χρηματιστηριακή. Στέκεται στην πώληση έναντι 46 εκατ. ευρώ της ελληνικής εταιρείας ποτών Three Cents στην Coca-Cola HBC τον περασμένο Οκτώβριο από στην οποία η Ideal πέτυχε IRR 111%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ