ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, μία ανάσα από bull market ο Stoxx 600

Κέρδη 18% από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου σημειώνει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, υπό την ελπίδα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αντιμετωπίσει «ήπια» ύφεση και η εταιρική κερδοφορία δεν έχει πληγεί από την ενεργειακή κρίση.

Θετικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς διατηρείται η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας και την αποφυγή της ύφεσης ή έστω διολίσθηση σε ύφεση, ενώ οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών για το δ' τρίμηνο του 2022, προκειμένου να «δουν» εάν η ενεργειακή κρίση και η αύξηση του κόστους δανεισμού έχει ή όχι πλήξει την κερδοφορία των επιχειρήσεων. 

Κέρδη 0,45% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον τεχνολογικό κλάδο να ξεχωρίζει και να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ αντίθετα πτώση 0,5% εμφανίζει ο κλάδος χημικών. Στο +0,70% ο γερμανικός DAX, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,25%, ενώ κέρδη 0,46% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40. Στο +0,41% ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,65% υψηλότερα. 

Ήπια ανοδική κίνηση ακολουθούν τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,10%, τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,09%, ενώ 0,15% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Η πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχει ενισχυθεί 18% σε σύγκριση με τα χαμηλά του περασμένου Σεπτεμβρίου, οδεύοντας σταθερά προς εισαγωγή σε bull market, αποτέλεσμα της αισιοδοξίας μετά το άνοιγμα της Κίνας και την υποχώρηση του πληθωρισμού. Όλο και περισσότεροι αναλυτές τάσσονται υπέρ των ευρωπαϊκών μετοχών σε σύγκριση με τις αμερικανικές, καθώς διαθέτουν χαμηλότερες αποτιμήσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα η ευρωπαϊκή οικονομία να έχει πορεία καλύτερη αυτής της αμερικανικής. 

Πτωτική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να αποδυναμώνεται 0,37% στα 87,33 δολάρια, ενώ απώλειες 0,37% εμφανίζει το αμερικανικό αργό στα 81,40 δολάρια. Διατηρείται πτωτικά και το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου να υποχωρεί 1,4% στα 65,90 ευρώ. 

Απώλειες και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,25% στα 1.923,30 δολάρια, ενώ απώλειες 0,31% εμφανίζει ο άργυρος στα 23,8 δολάρια. 

«Χαμηλή» πτήση για τις μετοχές της Ασίας, λόγω του ότι η αργία για τον εορτασμό του Νέου Κινεζικού Έτους, κρατά κλειστά τα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ. Κέρδη που ξεπέρασαν το 1% εμφάνισε ο ιαπωνικός Nikkei. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, επιτόκια και οικονομία σταθερά στο επίκεντρο

Θετικές διαθέσεις από τους επενδυτές, καθώς η χθεσινή υποχώρηση έχει δημιουργήσει ορισμένες ευκαιρίες. Παραμένουν, όμως, διστακτικοί μετά και το μπαράζ «επιθετικών» δηλώσεων από τις κεντρικές τράπεζες.