ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα 24 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για την Jumbo η Pantelakis Sec.

Η ελληνική χρηματιστηριακή «βλέπει» περιθώριο ανόδου 45% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ εκτιμά ότι για το 2022 τα κέρδη έχουν φθάσει στο ιστορικό ρεκόρ των 236 εκατ. ευρώ.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 24 ευρώ από 21 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 45% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, προχωρά η Pantelakis Securities

Η ελληνική χρηματιστηριακή τονίζει ότι η Jumbo έχει, όπως έχουν δείξει και τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία, να επιτύχει κέρδη – ρεκόρ 236 εκατ. ευρώ για το 2022. 

Παράλληλα η εταιρεία εμφανίζεται ικανή να «απορροφήσει» χωρίς μεγάλα προβλήματα ο αυξημένο κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων, μία τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί.  Λόγω του ανθεκτικού στην ύφεση μοντέλου της και του εξαιρετικού ιστορικού της στη μάχη ενάντια στο τριπλό πρόβλημα των αυξανόμενων ναύλων, του αυξανόμενου κόστους εισροών και της πανδημίας, η μετοχή βρίσκεται τώρα σε πορεία επαναξιολόγησης, σημειώνει η Pantelakis Sec. Τονίζει ότι η Jumbo υπεραπέδωσε του Γενικού Δείκτη κατά 22% το 2022, χάρη στην ενισχυμένη ορατότητα των κερδών και το λιγότερο επικίνδυνο προφίλ, έναντι 20% υποαπόδοσης ένα χρόνο πριν, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την επακόλουθη, οδυνηρή διολίσθηση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη το 2023 θα αυξηθούν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 258 εκατ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων πωλήσεων και της αύξησης του μικτού περιθωρίου κέρδους, κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 57,1%, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ναύλων, δηλαδή -80% σε ετήσια βάση αυτόν τον μήνα, λίγο πάνω από το όριο των 2 χιλ. δολαρίων. 

Λόγω της χρονικής υστέρησης, καθώς η Jumbo ακολουθεί μια πολιτική αποθεματοποίησης έξι μηνών και πλέον, όσο απομακρυνόμαστε από τους ναύλους μεταφοράς εμπορευμάτων που είναι συνδεδεμένοι με το 2022, τόσο πιο έντονη είναι η ώθηση στο μεικτό περιθώριο κέρδους. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ