ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ECB, EKT, Lagarde
Πηγή: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Λαγκάρντ: Συνεχής αύξηση επιτοκίων μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έχει κάνει σαφές ότι τα επιτόκια θα πρέπει να εξακολουθήσουν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό που παραμένει υπερβολικά υψηλός, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις πιο πρόσφατες κατευθύνσεις πολιτικής της τράπεζας.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να εξακολουθήσουν να αυξάνονται σημαντικά με σταθερό ρυθμό για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά και να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της.

«Με άλλα λόγια, θα παραμείνουμε στην πορεία για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας», πρόσθεσε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evropaiki Kentriki Trapeza, Kristin Lagarde, EKT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα η Κρ. Λαγκάρντ για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Οδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους εργαζομένους αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η ΕΚΤ κατά του πληθωρισμού, τονίζοντας ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν κι άλλο στο επόμενο διάστημα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σφυροκόπημα στα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά τις επιθετικές κινήσεις της ΕΚΤ

Αποτέλεσμα των ανησυχιών των αγορών είναι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς να σκαρφαλώνει έως και στο 4,3%. Ανάλογη είναι η εικόνα και για το γερμανικό 10ετές, η απόδοση του οποίου διαμορφώνεται υψηλότερα του 2,1%. 
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση της Λαγκάρντ στις αγορές: Όχι στην υπερβολική αισιοδοξία

Η επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε πως ήδη καταγράφονται πρώιμα σημάδια χρηματοπιστωτικού κινδύνου, και απαιτείται προσεκτική παρακολούθηση, ενώ εντείνεται η πεποίθηση στους οικονομολόγους πως η ευρωζώνη θα περιέλθει σε ύφεση.