ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ECB, EKT, Lagarde
Πηγή: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Λαγκάρντ: Συνεχής αύξηση επιτοκίων μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έχει κάνει σαφές ότι τα επιτόκια θα πρέπει να εξακολουθήσουν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό που παραμένει υπερβολικά υψηλός, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις πιο πρόσφατες κατευθύνσεις πολιτικής της τράπεζας.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να εξακολουθήσουν να αυξάνονται σημαντικά με σταθερό ρυθμό για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά και να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της.

«Με άλλα λόγια, θα παραμείνουμε στην πορεία για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας», πρόσθεσε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό το κλίμα στα ομόλογα παρά την πίεση για πάγωμα των επιτοκίων της ΕΚΤ

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Joachim Nagel, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ πρέπει να αντισταθεί σε κάθε πειρασμό να μειώσει τα επιτόκια νωρίς, καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι της καταπολέμησης της πρόσφατης έκρηξης του πληθωρισμού μπορεί να είναι ακόμη μπροστά.
Christine Lagarde, ECB, EKT
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν θέλει την Κριστίν Λαγκάρντ

Η έρευνα του Οργανισμού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Δημόσιων Υπηρεσιών (IPSO) έδειξε ότι η εμπιστοσύνη του προσωπικού σε ολόκληρη την ηγετική ομάδα της ΕΚΤ είναι χαμηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, με σχεδόν το 60% να έχει αρνητική άποψη.
bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Αποκλιμάκωση στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Η προσδοκία ταχύτερης αποκλιμάκωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ σε συνδυασμό με την επικείμενη ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε διάφορους επενδυτικούς δείκτες, τροφοδοτούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά.
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Εντυπωσιακή πρόοδος της Ελλάδας, δύο φορές πλησίασε το Grexit

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζονται και άλλες, τονίζει η πρόεδρος της ΕΚΤ. Το 2015 ήταν πιο επικίνδυνη στιγμή για Grexit. Την πρόοδο των τραπεζών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Unicredit για Alpha.