ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Νέα προσπάθεια για τις 1.000 μονάδες από τον Γεν. Δείκτη

Στο επίκεντρο η μετοχή της Mytilineos, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το 2022. Δεν ανησυχεί για το πολιτικό ρίσκο η αγορά, με τους αναλυτές, όμως, να αναμένουν και κάποια μεταβλητότητα.

Με θετικό βηματισμό αναμένεται να κινηθεί σήμερα η αγορά με σταθερό στόχο την κατάκτηση και διατήρηση των 1.000 μονάδων αλλά και εν αναμονή του αυριανού χρησμού της Fitch για την ελληνική οικονομία. 

Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι ιδιαίτερα καλό, με τα προθεσμιακά συμβόλαια του DAX να ενισχύονται 0,54%, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται και τα futures της Wall Street με τον S&P 500  να ενισχύεται 0,24%. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street ο Dow Jones είχε οριακά κέρδη 0,03% στις 33.743 μονάδες, με τον S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 4.016 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,2% στις 11.313 μονάδες. 

Το Χ.Α. κατόρθωσε να διαγράψει σχεδόν όλες τις απώλειές του στη συνεδρίαση της Τετάρτης, κλείνοντας με απώλειες μόλις 0,01% στις 993,86 μονάδες. Η πορεία αυτή καταγράφηκε ακόμη και μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δείχνει ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, οι επενδυτές δεν ανησυχούν για το πολιτικό ρίσκο, εκτιμώντας ότι η όποια νέα κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές δεν πρόκειται να ασκήσει πολύ διαφορετική οικονομική πολιτική από την τρέχουσα, ενώ οι όποιες πιθανότητες «κόντρες» με την Ευρώπη είναι μηδαμινές. 

Στη σημερινή συνεδρίαση στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της Mytilineos, μετά την ανακοίνωση της πορείας των μεγεθών της για το 2022, όπου καταγράφηκε υπερδιπλασιασμός των καθαρών κερδών, των EBITDA αλλά και του κύκλου εργασιών, ενώ η εταιρεία θα δώσει μέρισμα 1,20 ευρώ ανά μετοχή.  

«Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο καθώς έχει βελτιωθεί η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στην Ευρώπη βοηθούμενη από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις για χαλάρωση του βαθμού αύξησης των επιτοκίων», σημειώνει η Eurobank Equities στο προσυνεδριακό της σχόλιο. 

Από την πλευρά της η Euroxx  αναφέρει ότι «περιμένουμε μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση και περισσότερες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Τα αποτελέσματα της Mytilineos θα βρεθούν στο επίκεντρο».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προεκλογικές ρευστοποιήσεις συνεχίζουν να πλήττουν το Χρηματιστήριο

Πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1%, ενώ συνεχίζει να κινείται με απώλειες το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης στον απόηχο της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο πυροδότησε η ανακοίνωση εκλογών τον Μάιο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Επιστροφή του πολιτικού ρίσκου και σταθερά χαμηλός τζίρος για το ΧΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ανοδική αντίδραση για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τζίρο να παραμένει χαμηλός. Νέα τιμή - στόχος στις 1.075 μονάδες από την Goldman Sachs για τον Γεν. Δείκτη.