Φωτο: Shutterstock

Σε αρνητική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιφυλακτικοί παρέμειναν οι επενδυτές ενόψει μιας ευρέως αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα

Οι απώλειες στον κλάδο των εταιριών ειδών πολυτελείας οδήγησαν πτωτικά τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ενώ οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει μιας ευρέως αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed).

Η ελβετική εταιρία ειδών πολυτελείας Richemont σημείωσε πτώση σχεδόν 5%, ασκώντας τις περισσότερες πιέσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, ενώ η μετοχή της Swatch υποχώρησε 2,4% ύστερα από απαισιόδοξη έκθεση της UBS.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς σημείωσε πτώση 0,1%.

Η Fed είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ενώ αναμένεται να τα μειώσει για δεύτερη φορά φέτος, παρά τις βαθιές διαφωνίες μεταξύ των αξιωματούχων της για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, ήπια κέρδη στη Wall Street

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει κολλημένο μεταξύ των ελπίδων που δημιουργούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και των ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού θα πλήξει όποια προσπάθεια ανάκαμψης.