ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Θετικά εταιρικά μεγέθη οδηγούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές

Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 7% για τη μετοχή της Siemens, λόγω καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών, ενώ στον αντίποδα «βουτιά» άνω του 5% για Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση μεγάλων ζημιών για το 2022.

Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εμφανίζουν τα κορυφαία χρηματιστήρια της Ευρώπης, σε μία ημέρα ιδιαίτερα «γεμάτη» από ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών για το 2022, με αρκετές εταιρείες να κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς. 

Στο +0,86% ο Stoxx 600, με τους τομείς τεχνολογίας και βιομηχανίας να εμφανίζουν την καλύτερη πορεία, ενώ κέρδη 1,27% εμφανίζει ο DAX, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,59% και ο CAC 40 βρίσκεται στο +1,18%. Άνοδος 1,06% για τον FTSE MIB, με τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,55% υψηλότερα. 

Θετική η εικόνα, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση, για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,62%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,67%, ενώ στο +0,85% κινείται ο Nasdaq. 

«Βουτιά» άνω του 5% για τον τίτλο της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε μεγαλες ζημίες για το 2022, ενώ εκτίμησε ότι η πορεία της θα είναι και φέτος αρνητική. Αντίθετα κέρδη που ξεπερνούν το 7% εμφανίζει η Siemens τα μεγέθη της οποίας ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Οι μετοχές στην Ευρώπη διανύουν έναν πιο ήπιο Φεβρουάριο, μετά από μια εκπληκτική αρχή που κατγράφηκε τον Ιανουάριο η οποία οδήγησε τον Stoxx 600 σε bull market. Οι επενδυτές παρακολουθούν τον πληθωρισμό και την ισχύ της οικονομίας για να εκτιμήσουν τι θα κάνουν οι κεντρικές τράπεζες, καθώς οι φόβοι για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια θολώνουν το θετικό κλίμα προς τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Ήπια ανοδική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,34% στα 85,39 δολάρια, ενώ κέρδη 0,33% εμφανίζει το αμερικανικό αργό στα 78,73 δολάρια. Επιστροφή σε ισχυρή ανοδική πορεία για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου να έχει ενίσχυση που ξεπερνά το 2% στα 54,85 ευρώ. 

Θετική η εικόνα και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,28% στα 1.896,10 δολάρια και τον άργυρο να ενισχύεται 0,5% στα 22,5 δολάρια. 

Εκ νέου μεικτές τάσεις για τις κορυφαίες ασιαστικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να έχει πτώση 0,08%, ενώ αντίθετα κέρδη που ξεπέρασαν το 1% εμφάνισαν τόσο ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Έντονη μεταβλητότητα στις ευρωαγορές, στάση αναμονής από τους επενδυτές

Η αβεβαιότητα κυρίως για τη νομισματική πολιτική αλλά και η έλλειψη κάποιου σημαντικού καταλύτη που θα μπορούσε να ωθήσει τις αγορές υψηλότερα, καθιστούν πολύ προσεκτικούς τους επενδυτές.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανόδου συνέχεια για την Ευρώπη, συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον Euro Stoxx Banks, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν, πλέον, πεπεισμένοι ότι η μίνι τραπεζική κρίση έχει περάσει και δεν αφορά το σύνολο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.