ΓΔ: 2355.3 0.41% Τζίρος: 315.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από θετικά στοιχεία για την Κίνα

Η ισχυρή ανάκαμψη μεταποίησης και υπηρεσιών στην Κίνα τον Φεβρουάριο κατορθώνει να απορροφήσει τις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική και να ενισχύσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Οι θετικές ειδήσεις από την κινεζική οικονομία, που οδήγησαν και σε ράλι την αγορά του Χονγκ Κονγκ, «απορροφούν» τις ανησυχίες για τα επιτόκια και οδηγούν σε υψηλότερο επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης της Κίνας ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο στο 52,6 από 50,1 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, με τον αντίστοιχο δείκτη υπηρεσιών να φθάνει στο 56,3 από 54,4 που ήταν τον Ιανουάριο. 

Κέρδη 0,22% εμφανίζει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, με τον μεταλλευτικό κλάδο να εμφανίζει την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 2%, με τον γερμανικό DAX να έχει άνοδο 0,44%, τον βρετανικό FTSE 100 στο +0,54% και τον CAC 40 να κινείται 0,43% υψηλότερα. Άνοδος 0,55% για τον ιταλικό FTSE MIB, ενώ στο +0,16% βρίσκεται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Με θετικό πρόσημο αλλά προσεκτικές κινήσεις τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,14%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,16%, ενώ 0,22% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ράλι για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με αυτή του γερμανικού 10ετούς να φθάνει στο 2,699%, ενώ στο +3,168% βρίσκεται του γαλλικού 10ετούς και στο 4,527% του ιταλικού. 

Ανοδική πορεία για την αγορά πετρελαίου με το brent να ενισχύεται 0,89% στα 84,16 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει  κέρδη 0,84% στα 77,70 δολάρια. Ήπια ανοδική κίνηση στο +0,3% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου για το φυσικό αέριο στα 46,850 ευρώ. 

Με θετικό πρόσημο κινείται και η αγορά πολυτίμων μετάλλων με τον χρυσό να ενισχύεται 0,22% στα 1.840,75 δολάρια, ενώ κέρδη 0,21% εμφανίζει ο άργυρος στα 21,1 δολάρια. 

Ράλι για την αγορά του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται 4,30%, ενώ κέρδη 0,26% εμφάνισε ο ιαπωνικός Nikkei και ο κινεζικός Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 1%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.
Γραφικό αγοράς κρυπτονομισμάτων
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη: «βουτιά» Dassault και πιέσεις στην τεχνολογία

Υποχώρησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον τεχνολογικό κλάδο να πιέζεται λόγω της απογοητευτικής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της Dassault Systèmes, της οποίας η μετοχή έπεσε σχεδόν 20%. Ο STOXX 600 έχασε 0,2%, ο CAC 40 0,3%.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Βλέπει τις 2.400 μονάδες μετά την ανοδική αντίδραση

Παρά το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας και τις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν το «January effect», το Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρεί επαφή με τις 2.400 μονάδες μετά και τη χθεσινή ανοδική αντίδραση.