ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στην UBS περνά η Credit Suisse έναντι 2 δισ. μετά από δραματικές διαβουλεύσεις

Η εξαγορά θα γίνει στην τιμή των 0,50 φράγκων ανά μετοχή έναντι 1,86 φράγκων που έκλεισε την Παρασκευή. Παρακάμπτονται οι μέτοχοι της CS με ειδικό νόμο. Στόχος η συναλλαγή να ολοκληρωθεί πριν το άνοιγμα των αγορών αύριο Δευτέρα.

Στην επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έφτασαν οι δυο πλευρές, μετά από δραματικές διαπραγματεύσεις και ισχυρές κυβερνητικές πιέσεις, και αφού η UBS προχώρησε στη βελτίωση της προσφοράς της στα 2 δισ. δολάρια, έναντι της αρχικής πρότασης 1 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία προβλέπει ειδική νομοθετική παρέμβαση των ελβετικών αρχών προκειμένου η εξαγορά να ολοκληρωθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της Credit Suisse ώστε να ολοκληρωθεί πριν το άνοιγμα των αγορών το πρωί της Δευτέρας και να τερματιστεί η αναταραχή.

Όπως μετέδωσαν οι Fiancial Times η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας πρόκειται να υπογραφεί  το βράδυ της Κυριακής και θα τιμολογηθεί σε κλάσμα της τιμής κλεισίματος της Credit Suisse την Παρασκευή, οδηγώντας σε δραματική απομείωση των μετόχων της Credit. Σύμφωνα με δημοισίευμα της εφημερίδας η Ελβετική Εθνική Τράπεζα συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Η UBS θα πληρώσει τώρα περισσότερα από 0,50 SFr ανά μετοχή, από προσφορά 0,25 SFr νωρίτερα σήμερα, αλλά πολύ κάτω από την τιμή κλεισίματος της Credit Suisse των 1,86 SFr την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας είχε υποχωρήσει από το επίπεδο των 100 δισ. που βρίσκονταν πριν λίγους μήνες, σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα των 10 δισ. 

Ως plan b οι ελβετικές αρχές είχαν εξετάσει η νωρίτερα την ολική ή μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse, θεωρώντας αυτή τη λύση ως μόνη αξιόπιστη εναλλακτική για τη σωτηρία της Credit Suisse σε περίπτωση αποτυχίας της προσπάθειας εξαγοράς από την UBS.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Moody's-economy
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αρνητικές υποβαθμίζει τις προοπτικές της UBS και ο οίκος Moody's

Ο οίκος αναφέρει ότι η UBS βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, μετά την εξαγορά της Credit Suisse, μεταξύ των οποίων και η μείωση της αλληλοκάλυψης αρκετών δραστηριοτήτων των δύο τραπεζών.
trapezes-banks
ΔΙΕΘΝΗ

Συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας

Οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες τονίζουν ότι θα πράξουν «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στον απόηχο της εξαγοράς της CS από τη UBS.
ΑΓΟΡΕΣ

Kάλυψη ζημιών από το κράτος απαιτεί η UBS για να σώσει την Credit Suisse

Δραματικό Σαββατοκύριακο δύσκολων συνομιλιών για τη συγχώνευση των μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών. Η UBS θέλει να αναλάβει το κράτος πιθανές ζημιές της Credit Suisse, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ελβετικά φράγκα.
ubs
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματικές διαβουλεύσεις για διάσωση της Credit Suisse από τη UBS

Μόνιμη λύση για την Credit Suisse μέσω συγχώνευσης με τη UBS θέλουν να επιβάλουν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αρχές της Ελβετίας. Φόβοι για κατάρρευση της αμερικανικής First Republic παρά την ένεση 30 δισ. από έντεκα τράπεζες.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Στήριξη από τις αρχές στην Credit Suisse, νέα υποχώρηση στη Wall Street

Κοινή ανακοίνωση της εποπτικής αρχής και της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, διαβεβαίωση ότι θα δοθεί ρευστότητα στην Credit Suisse. Πτωτικό κλείσιμο Dow και S&P 500, ανοδική αντίδραση στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης.