ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
UBS
Πηγή: UBS

UBS: Επιστρέφει ο Σ. Ερμότι για να αναμορφώσει την Credit Suisse

Ο Ερμότι υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της UBS από το 2011 έως και το 2020, ενώ αντικαθιστά στη θέση του CEO τον Ρ. Χάμερς, με τις αλλαγές να λαμβάνουν χώρα στις 5 Απριλίου.

Την επιστροφή του Σέρτζιο Ερμότι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Ραλφ Χάμερς, ανακοίνωσε η UBS, προκειμένου να ασχοληθεί με την αναμόρφωση της Credit Suisse

Ο Ερμότι ήταν διευθύνων σύμβουλος στην UBS από το 2011 έως το 2020, ενώ, βάσει της ανακοίνωσης, ο Χάμερς θα παραμείνει στην τράπεζα για μια μεταβατική περίοδο. Ο Χάμερς, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ερμότι τον Νοέμβριο του 2020, «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου συνδυασμού, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», αναφέρει η τράπεζα και προσθέτει ότι «το διοικητικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση υπό το φως των νέων προκλήσεων και προτεραιοτήτων που αντιμετωπίζει η UBS μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς», πρόσθεσε.

Η αποστολή του Χάμερς, όπως σημειώνει το Bloomberg, ήταν η μετάβαση της UBS στην ψηφιακή εποχή και η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ευκατάστατων πελατών. Ένα σημείο - κλειδί, ωστόσο, της συγκεκριμένης στρατηγικής απέτυχε μέσα στο 2022, όταν ματαιώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Wealthfront. Οι αλλαγές θα ισχύσουν στις 5 Απριλίου, μετά από την ετήσια γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της Credit Suisse, όταν η τελευταία έχασε την εμπιστοσύνη των επενδυτών της, των πελατών και των υπόλοιπων τραπεζών. Πρόκειται για τον πρώτο συνδυασμό τραπεζών εδώ και δεκαετίες και το πολύπλοκο εγχείρημα υπόσχεται να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων διαχείρισης πλούτου στις οποίες έχει επικεντρωθεί η UBS.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αρνείται την ευθύνη για την Credit Suisse η ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας

Η πρόεδρος της FINMA, Μαρλίν Άμσταντ σημείωσε πως η αντίδραση ήταν πολύ γρήγορη και οι κανόνες από μόνοι τους δεν μπορούν να επιλύσουν μια κρίση εμπιστοσύνης όπως αυτή που έκανε την τράπεζα να καταρρεύσει.
trapezes-banks
ΔΙΕΘΝΗ

Συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας

Οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες τονίζουν ότι θα πράξουν «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στον απόηχο της εξαγοράς της CS από τη UBS.