ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο, αλλά με σταθερά χαμηλό τζίρο

«Έκρηξη» ανόδου για τους τίτλους των Motor Oil, Viohalco και ElvalHalcor, ενώ σταθερά σε πολύ καλή πορεία κινούνται τόσο η Coca-Cola HBC όσο και οι τραπεζικές μετοχές.

Με ορισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν ράλι, μετά τις συνεχείς πιέσεις των συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδας και τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, το ΧΑ διευρύνει τα κέρδη του, ενώ στήριγμα αποτελεί και το ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην Ευρώπη. 

Κέρδη 1,04% εμφανίζει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ισπανία αλλά και την πολύ καλή πορεία των μεγεθών της H&M. Σταθερά ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,59%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15:33 εμφανίζει κέρδη 1,36% στις 1.044,68 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει, όμως, σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα από τις συνεδριάσεις των αρχών Μαρτίου και να φθάνει στα 42,7 εκατ. ευρώ, ενώ σταθερή είναι η επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 84 έναντι 37 που κινούνται με απώλειες. Κέρδη 1,47% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη  μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,33% υψηλότερα. 

Άνοδος 1,34% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να ακολουθεί σταθερά την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 2,64%, τη Eurobank να έχει κέρδη 0,58%, την Εθνική Τράπεζα στο +0,93%, την Τρ. Πειραιώς με άνοδο 1,60%, ενώ στο +1,56% βρίσκεται η Attica Bank

Ράλι για τις μετοχές των Motor Oil, Viohalco και ElvalHalcor με κέρδη 5,96%, 4,36% και 4,59% αντίστοιχα. Σταθερά σε πολύ καλή πορεία η μετοχή της Coca-Cola HSB στο +2,23%, ενώ κέρδη 0,7% εμφανίζει ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ ενισχύεται 2,58%, με τον ΟΠΑΠ να κινείται σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης. 

Η εγχώρια αγορά πήρε ανάσα τόσο από τη χθεσινή έκθεση της Goldman Sachs όσο και από την ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική οικονομία όπως απέδειξε η έκδοση του 5ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 19 δις. ευρώ. Το σημείο – κλειδί στην έκθεση της Goldman Sachs είναι η εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, από τον οίκο Standard & Poor’s, στις 21 Απριλίου παρά την αβεβαιότητα που δημιουργούν οι επικείμενες εκλογές. 

Η UniCredit σε σημερινή της έκθεση εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος θα φθάσει στο 1,4%, αλλά θεωρεί ότι το ρευστό πολιτικό τοπίο δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Από την πλευρά της η Capital Economics αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να υπεραποδίδει, ενώ είναι λιγότερο ευάλωτη στη σφιχτή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ενώ εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα φθάσει φέτος στο 0,3%, αλλά θα υπάρξει ρυθμός 1,7% το 2024 και 2,3% το 2025. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ