ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα 17,90 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για τον ΟΠΑΠ η Eurobank Eq.

Ο ΟΠΑΠ έχει ορισμένες «κρυμμένες» αξίες τονίζει η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και εκτιμά ότι η επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους θα κυμανθεί στα 1,5 - 1,6 ευρώ στη διετία 2023 - 2024.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 17,90 ευρώ από 16,60 ευρώ πριν, με διατήρηση της σύστασης «αγορά» («buy») προχωρά η Eurobank Equities, τονίζοντας ότι ο οργανισμός έχει «κρυμμένες αξίες». 

Όπως αναφέρεται οι αναλυτές της Eurobank Equities στο report εξετάζονται δύο βασικοί πυλώνες δημιουργίας αξίας. Ένας βραχυπρόθεσμος που σχετίζεται με το φορολογικό καθεστώς της Stoiximan και τα κέρδη από την Betano, και έναν μεσοπρόθεσμο που αφορά την προαιρετικότητα της ανανεωτικής αξίας. Αυτά αθροίζουν σε 5 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε άνω του 30% περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή. 
 
Ειδικότερα, μετά την κρυμμένη αξία της προπληρωμής τέλους παιγνίων στις αρχές του 2018, υπάρχει μία ακόμη που απορρέει από την προαιρετικότητα ανανέωσης των αδειών παραχώρησης του ΟΠΑΠ, κάτι που θα αποτελέσει κομβικό σημείο τα επόμενα χρόνια και πρόκειται να προκαλέσει τη δημιουργία αξίας περίπου 4 ευρώ (περιθώριο ανόδου περίπου 25%). 

Στην παρούσα έκθεση η Eurobank Equities εστιάζει και στην πηγή δημιουργίας αξίας που έχει περάσει απαρατήρητη από την αγορά, δηλαδή τον χαμηλό πραγματικό φορολογικό συντελεστή για τη Stoiximan λόγω του συστήματος επιστροφής φόρων που ισχύει στη Μάλτα, μαζί με τα πιθανά κέρδη που σχετίζονται με το πωληθέν μερίδιο του ΟΠΑΠ στην Betano. Αυτά αθροίζονται σε περίπου 1,3 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε περίπου 8% περιθώριο ανόδου. 
 
Παράλληλα στην έκθεση σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει ένα πολύ συγκεκριμένο business model και ως εκ τούτου είναι αρκετά δύσκολη η σύγκρισή του με ανταγωνιστικές εταιρείες. Οι αναλυτές ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ενισχυθούν 5% φέτος και 3% το 2024, γεγονός που υποδεικνύει επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους 1,5 έως 1,6 ευρώ ανά μετοχή για τη συγκεκριμένη διετία. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ