ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μετοχές χρηματιστηρίου
Φωτο: Shutterstock

Σε τροχιά σταθεροποίησης με οριακή διακύμανση οι ευρωπαϊκές αγορές

Με την προσοχή σταθερά στραμμένη στις ανακοινώσεις μεγεθών α' τριμήνου παραμένουν οι επενδυτές, ενώ σημαντικά κέρδη εμφανίζουν Deutsche Bank και Unilever.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επανεξετάζουν τις ανακοινώσεις μεγεθών α' τριμήνου και να προετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα, όπου συνεδριάζουν Fed και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Οριακά κέρδη 0,01% για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,15%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται μόλις 0,03%, με τον CAC 40 να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,30%. Κέρδη 0,15% για τον FTSE MIB, με τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,12% χαμηλότερα. 

Καλύτερη η εικόνα για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,24%, τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,48%, ενώ στο +0,91% βρίσκεται ο Nasdaq. 

Κέρδη άνω του 1% για τον τίτλο της Deutsche Bank η οποία είχε το 11ο διαδοχικό τρίμηνο κερδών, ενώ ανακοίνωσε και νέο πρόγραμμα μείωσης δαπανών στο οποίο περιλαμβάνονται και μειώσεις θέσεων εργασίας. Ανάλογη πορεία και για τον τίτλο της Unilever στο +1,2%, η οποία είχε πωλήσεις άνω των εκτιμήσεων της αγοράς. 

Μετά το έντονο ράλι του πρώτου τριμήνου, οι ευρωπαϊκές μετοχές ήταν πιο υποτονικές αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για περαιτέρω αναταραχή στον τραπεζικό τομέα, καθώς και για τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. Ενώ η περίοδος των εταιρικών κερδών ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από ό,τι αναμένονταν, οι στρατηγικοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι εκτιμήσεις για το 2023 εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές εν μέσω του φάσματος της ύφεσης.

Ανοδική πορεία ακολουθεί η αγορά πετρελαίου με το brent να έχει κέρδη 0,54% στα 78,14 δολάρια, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 0,39% στα 74,59 δολάρια. Ήπια πτώση στο 0,5% για το προθεσμιακό συμβόλαιο για τον Μάιο για το φυσικό αέριο στα 38,35 ευρώ. 

Θετική η εικόνα και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,60% στα 2.007,95 δολάρια, ενώ ο άργυρος ενισχύεται 0,98% στα 25,32 δολάρια. 

Με κέρδη κινήθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να έχει κέρδη 0,14%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 0,28%, ενώ 0,67% υψηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.