Φώτο: Shutterstock

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Παρά την φαινομενική αποκλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί περιμένοντας την υπογραφή της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τάσεις σταθεροποίησης επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην υπογραφή της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανήλθε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ αφού αποκλιμακώθηκε κάπως η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, με τους επενδυτές όμως να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της «Πρώτης Φάσης» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που αναμένεται να υπογραφεί στην Ουάσινγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στις 11:26 ώρα Ελλάδας την καλύτερη επίδοση στον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη που σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στις 13.488 μονάδες σημειώνει η εταιρία λογισμικού SAP που ενισχύεται κατά 0,2% αφού η Citigroup αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,41% στις 7.618,98 μονάδες με τον CAC 40 του Παρισιού να σημειώνει άνοδο 0,23% στις 6.051,20 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές απώλειες 0,18% και ο MIB στο Μιλάνο χάνει επίσης 0,15% στις 23.986 μονάδες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεις στις αγορές υπό τον φόβο επιστροφής της πανδημίας 

Το νέο υψηλό επίπεδο θανάτων στις ΗΠΑ σε ένα 24ωρο, αλλά και lockdown σε περιοχές της Βρετανίας επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ανάγκη λήψης γενικευμένων μέτρων περιορισμού οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.