ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ήπιες διακυμάνσεις, χαμηλός τζίρος και στάση αναμονής για το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis με κέρδη άνω του 2%, ενώ υψηλότερα του 1% κινούνται Eurobank και AutoHellas. Πολύ προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές, στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές.

Με σχεδόν τυπική διαδικασία μοιάζει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, όπου ξεχωρίζει, δικαιολογημένα με βάσει τα μεγέθη α’ τριμήνου η μετοχή της Eurobank. 

Οι ελπίδες ότι τελικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρξει συμφωνία για αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, δημιουργούν ιδιαίτερα θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,51% και τον DAX να κινείται 1,4% υψηλότερα. Παραμένει ήπια η ανοδική κίνηση στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,14%. 

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε περιορισμένο εύρος μόλις 7,1 μονάδων, ενώ στις 12:45 εμφανίζει κέρδη 0,12% στις 1.135,67 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας στις 1.132,41 μονάδες (-0,17%) και το υψηλό στις 1.139,51 μονάδες (+0,45%). Σε χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, δείχνοντας την απροθυμία των επενδυτών για επιθετικές κινήσεις, που φθάνει στα 17,4 εκατ. ευρώ, ενώ 51 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 43 υποχωρούν. Οριακή άνοδος 0,10% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,15% χαμηλότερα. 

Στο +0,48% ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Eurobank να εμφανίζει την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 1,19%, μετά τα ισχυρά μεγέθη α’ τριμήνου, ενώ άνοδο 0,17% σημειώνει η Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,15%, την Τρ. Πειραιώς να παραμένει αμετάβλητη και την Attica Bank στο +0,66%. 

Επικρατούν οι ανοδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τη Sarantis να έχει κέρδη άνω του 2%, ενώ υψηλότερα του 1% ενισχύεται η AutoHellas. Πτώση 0,48% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,51%, τη ΔΕΗ στο +0,24% και τον ΟΤΕ να παραμένει αμετάβλητος. Αντίστροφή τάσεων και πτώση 0,67% για τα ΕΛΠΕ εν αναμονή της ανακοίνωσης μεγεθών α’ τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στη μέση κεφαλαιοποίηση παραμένει υπό πίεση ο τίτλος της Cenergy στο -1,50%, ενώ θετικό γύρισμα καταγράφεται για τη Fourlis με κέρδη 0,86%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.