Φώτο: Shutterstock

Σε αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για τους δασμούς στην Κίνα που θα μείνουν σε ισχύ έχει μετριάσει το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές που καταγράφουν αρνητικά πρόσημα.

Με ήπιες διακυμάνσεις αλλά σε αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι επενδυτές αναμένουν την υπογραφή της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών ότι οι δασμοί στην Κίνα θα μείνουν σε ισχύ προς το παρόν να μετριάζουν κάπως το κλίμα αισιοδοξίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα διατηρηθούν έως τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας. Τα σχόλιά του έγιναν μερικές ώρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας που στόχο έχει να περιορίσει την παρατεταμένη ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Στις 11:32 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δέικτης STOXX 600 καταγράφει οριακή πτώση 0,07% και ο EuroStoxx 50 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 3.769,25 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.633 μονάδες, με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να σημειώνει απώλειες 0,14% στις 13.438 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει οριακή πτώση 0,08% στις 6.035 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,49% στις 9.482 μονάδες και ο MIB του Μιλάνου καταγράφει απώλειες 0,48% στις 23.813 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τραμπ και Κίνα ασκούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και η απομάκρυνση μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ασκούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που σημειώνουν αρνητικό πρόσημο στην έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων.
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν τα 30 εκατ., ενώ χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε το επίπεδο μετάδοσης της Covid-19 στην Ευρώπη «ανησυχητικό».