ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Θετική πορεία για το Χρηματιστήριο, προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Eurobank και ΟΠΑΠ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, με τους επενδυτές να εφαρμόζουν τακτική στοχευμένων τοποθετήσεων.

Προσεκτική πορεία ακολουθεί η εγχώρια αγορά με ισορροπία μεταξύ αγοραστών - πωλητών, με τις τοποθετήσεις και από τις δύο πλευρές να είναι επιλεκτικές, μετά από το τριήμερο εξίσου προσεκτικής διόρθωσης που προηγήθηκε. 

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω της ψήφισης της συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος αλλά και εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αποτελεί έναν υποστηρικτικό παράγοντα και για το ΧΑ, με τον Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,75%. Ανοδική πορεία ακολουθούν και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται στο +0,34%.

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:49 εμφανίζει κέρδη 0,25% στις 1.212,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 16,7 εκατ. ευρώ, ενώ 58 μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο και 34 εμφανίζουν απώλειες. Κέρδη 0,38% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,20% υψηλότερα. 

Ανοδικές διαθέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να έχει ενίσχυση 0,68%. Στο +0,40% η Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,54%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,39%, την Τρ. Πειραιώς να κινείται σταθεροποιητικά. 

Εκ νέου μοιρασμένα τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου από τα «βαριά χαρτιά» ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη 1,52%, ενώ σε θετική πορεία κινείται και ο ΟΤΕ στο +0,62%. Πτώση για Coca-Cola HBC και ΔΕΗ με απώλειες 0,25% και 0,41% αντίστοιχα. Στο -0,88% ο τίτλος της Ελλάκτωρ, με την εισηγμένη να ανακοινώνει μεικτά μεγέθη, ενώ απώλειες που ξεπερνούν το 1% εμφανίζει η Motor Oil.

Η διάθεση των επενδυτών να συνεχίσουν την κατοχύρωση μέρους των κερδών τους θεωρείται φυσιολογική, με δεδομένο ότι και αρκετές μετοχές βρίσκονται είτε σε πολυετή είτε σε ιστορικά υψηλά, ενώ υπάρχει και κάποια αυτοσυγκράτηση ενόψει τόσο της αξιολόγησης από τον οίκο Fitch την επόμενη εβδομάδα, όσο και εν αναμονή των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών στα μέσα Ιουνίου και φυσικά της νέας εκλογικής διαδικασίας στις 25 του μήνα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεδρίαση - ασανσέρ στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις αγορές λόγω Fed

Έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, με συχνές εναλλαγές πρόσημων τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για αρκετές μετοχές. Στο επίκεντρο σταθερά οι τράπεζες. Άνω του -1% η πτώση στην Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

«Ολική επαναφορά» τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό, καθώς μετά από απώλειες που ξεπέρασαν το -1% έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Jumbo. Αυξημένη αξία συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια «προστασίας» των 1.200 μονάδων

Στα αρνητικά για την αγορά τόσο η προειδοποίηση της Fed για υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και το ράλι στις τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο τράπεζες αλλά και εισηγμένες που ανακοινώνουν μεγέθη εξαμήνου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο ΧΑ, «αγνοούν» τις αναβαθμίσεις οι επενδυτές

Συχνές οι εναλλαγές πρόσημων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ πτωτικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις νέες θετικές εκθέσεις για τον κλάδο.