ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο, με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Κέρδη άνω του 1% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να ξεχωρίζει και να ενισχύεται υψηλότερα του 2%. Ώθηση για τον Γεν. Δείκτη και από τα κέρδη άνω του 1% για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν και πάλι τη βάση στην οποία στηρίζεται η καλή εικόνα για το ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης ενισχύει τα κέρδη του και βρίσκεται αρκετά κοντά στην πολύ καλή πορεία που ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές. 

Σταθερά ιδιαίτερα θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, μετά τη ψήφιση της νέας συμφωνίας για το όριο του αμερικανικού χρέους, με τον Stoxx 600 να εμφανίζει κέρδη 0,92% και τον DAX να κινείται υψηλότερα του +1%, ενώ θετικό άνοιγμα υποδεικνύουν τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,44%. 

Ο Γενικός Δείκτης αφού πρώτα πέρασε τις πρώτες 2-3 ώρες της συνεδρίασης με ήπια θετική πορεία, μετά τις 15.00 ανοίγει τον βηματισμό του και στις 15:31 εμφανίζει κέρδη 0,69% στις 1.217,39 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει 48,2 στα εκατ. ευρώ και τις ανοδικές μετοχές να επικρατούν καθώς είναι 63 έναντι 47 που κινούνται με απώλειες. Στο +0,95% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει οριακή άνοδο κατά 0,11%. 

Διευρύνει στο +1,37% τα κέρδη του ο τραπεζικός δείκτης. Στο +2,37% η Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,31%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 1,33%, την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,73% υψηλότερα και την Attica Bank στο +1,44%. 

Συνεχίζεται η ισχυρή πορεία για τις μετοχές τόσο του ΟΠΑΠ στο +1,97%, όσο και του ΟΤΕ με κέρδη 1,38%, ενώ μετά τις αρχικές πιέσεις που δέχθηκε η ΔΕΗ κατόρθωσε να γυρίσει σε θετική πορεία και να σημειώνει άνοδο 0,57%. Αντίθετα παραμένει υπό πίεση η Coca-Cola HBC με απώλειες 0,33%, ενώ συνεχίζονται και οι πιέσεις για Ελλάκτωρ και Motor Oil οι οποίες υποχωρούν 1,98% και 1,11% αντίστοιχα. 

Μία νέα θετική έκθεση για την ελληνική οικονομία κατέφθασε αυτή τη φορά από τη Bank of America, η οποία υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και την επόμενη 2ετία να υπεραποδίδει σε ρυθμό ανάπτυξης έναντι της ευρωζώνης, έχοντας ως παράγοντες στήριξης την σχυρή ζήτηση για τουριστικές υπηρεσίες το καλοκαίρι, τη συνέχιση της κρίσιμης ανάκαμψης των πάγιων επενδύσεων των ελληνικών εταιρειών (από τα χαμηλά επίπεδα που καταγράφηκαν μέχρι την πανδημία) και την ενισχυμένη πολιτική σταθερότητα που θα διατηρήσει, την ευθυγραμμισμένη, με την ΕΕ, δημοσιονομική πολιτική σε ένα καλό δρόμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεδρίαση - ασανσέρ στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις αγορές λόγω Fed

Έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, με συχνές εναλλαγές πρόσημων τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για αρκετές μετοχές. Στο επίκεντρο σταθερά οι τράπεζες. Άνω του -1% η πτώση στην Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

«Ολική επαναφορά» τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό, καθώς μετά από απώλειες που ξεπέρασαν το -1% έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Jumbo. Αυξημένη αξία συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια «προστασίας» των 1.200 μονάδων

Στα αρνητικά για την αγορά τόσο η προειδοποίηση της Fed για υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και το ράλι στις τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο τράπεζες αλλά και εισηγμένες που ανακοινώνουν μεγέθη εξαμήνου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο ΧΑ, «αγνοούν» τις αναβαθμίσεις οι επενδυτές

Συχνές οι εναλλαγές πρόσημων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ πτωτικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις νέες θετικές εκθέσεις για τον κλάδο.