Φώτο: Shutterstock

Σε ήπιους ρυθμούς κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ήπιους ρυθμούς κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε ΕΚΤ και Βρετανία.

Σε ήπιους ρυθμούς κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, αντισταθμίζεται από τις ανησυχίες που επικρατούν σχετικά με το Brexit αλλά και την αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ.

Στο μέτωπο του Brexit, οι βρετανοί βουλευτές έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βάλουν φρένο στις φιλοδοξίες του Μπόρις Τζόνσον για μια «σκλήρή έξοδο» από την Ε.Ε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνεχίζει να πιέζει δυναμιτίζοντας το κλίμα και η χώρα παραμένει βαθειά διχασμένη.

Παράλληλα η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης με νέες αγορές ομολόγων και οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς την Φρανκφούρτη καθώς οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων για την αναγκαιότητα αυτής της κίνησης.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,61% στις 5.599 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στις 5.602 μονάδες με τον FTSE 100 του Λονδίνου να παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,04% στις 7.268 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πυροσβεστική παρέμβαση της ΕΚΤ στην ιταλική αγορά ομολόγων

Σαφές μήνυμα της κεντρικής τράπεζας στην αγορά με παρέμβαση μόλις η απόδοση του 10ετούς πλησίασε επικίνδυνα στο 3%. Αγωνία για την τύχη της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει την προοπτική μεγάλης ύφεσης.
ΑΓΟΡΕΣ

Πίσω στις χειρότερες εποχές κρίσης γύρισε ο Δείκτης του ΧΑ

Σε επίπεδα τιμών που έχει να δει η αγορά από τις αρχές του 2016 και από τον Μάιο του 2012 έφεραν το Γενικό Δείκτη η απόφαση Τραμπ και το απογοητευτικό «πακέτο» της ΕΚΤ. Φόβοι αναζωπύρωσης της κρίσης στην ευρωζώνη με την Ιταλία στο επίκεντρο.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κρούσμα κοροναϊού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, άσκηση ετοιμότητας από την ΕΚΤ

Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα κοροναϊού και οι 46 υπάλληλοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Από το σπίτι θα εργαστούν 3.500 υπάλληλοι της ΕΚΤ.