ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά πάνω από τις 1.300 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Eurobank (+1,71%), της Πειραιώς (+1,45%) και της Alpha Bank (+0,86%).

Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αφομοιώνει τα νέα υψηλά 9 ετών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγο μετά τις 13:00, διαμορφώνεται στις 1.320,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,23%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.323,03 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη τιμή στις 1.313,81 μονάδες (-0,27%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Eurobank (+1,71%), της Πειραιώς (+1,45%) και της Alpha Bank (+0,86%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,45%), της Quest (-0,92%) και της Σαράντης (-0,89%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,92%) και του Πετρελαίου (+0,78%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,40%) και των Κατασκευών (-0,54%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς, με 1.869.211 και 1.570.863 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 5,25 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 4,17 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 59 μετοχές, 40 πτωτικά και 25 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Λάνακαμ +11,21% και Yalco +8,72%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Sato -9,33% και Μύλοι Σαραντόπουλος -7,14%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Οι... πολύ σκληρές 2.000 μονάδες, πουλάνε οι ξένοι και το ράλι της Aktor

Η πιθανότητα τερματισμού του shutdown στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις αγορές, οι ξένοι πουλάνε, οι τράπεζες στην πρώτη γραμμή, έσπασε τα κοντέρ η Aktor, "έπιασε" τα 27 ευρώ η Motor Oil, υστέρησαν ΟΠΑΠ και Aegean Airlines.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
TRADER, MARKETS, XRIMATISTIRIA, XRIMATISTIS
MARKET MAKER

Τι φοβίζει τους επενδυτές, τα νούμερα των τραπεζών και το μυστικό της Lavipharm

Κάτω από τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, «φτιάχνουν» ρευστότητα οι επενδυτές, τα αποτελέσματα των τραπεζών, η κίνηση ΜΑΤ της Aktor, το μυστικό της Lavipharm και οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της HelleniQ Energy