ΓΔ: 2022.47 0.35% Τζίρος: 148.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:46:33
Χρηματιστήριο και μετοχές
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις για τον Γενικό Δείκτη, με το σημερινό άνοιγμα

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Aegean, της Εθνικής, της Alpha Bank, της Ελλάκτωρ, της Quest Συμμετοχών και της Πειραιώς.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υπερβαίνει και τα επίπεδα των 1.340 μονάδων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών λίγο μετά τις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.345,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,39 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,96%. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,04%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Aegean (+3,08%), της Εθνικής (+2,00%), της Alpha Bank (+2,00%), της Ελλάκτωρ (+1,95%) της Quest Συμμετοχών (+1,53%) και της Πειραιώς (+1,33%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-0,57%) και της Coca Cola HBC (-0,43%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,47%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,10%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,47%) και των Τροφίμων (-0,42%).

Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 14 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Trastor +9,82% και Δομική Κρήτης +4,71%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Mermeren -3,66% και Mevaco -1,48%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Οι... πολύ σκληρές 2.000 μονάδες, πουλάνε οι ξένοι και το ράλι της Aktor

Η πιθανότητα τερματισμού του shutdown στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις αγορές, οι ξένοι πουλάνε, οι τράπεζες στην πρώτη γραμμή, έσπασε τα κοντέρ η Aktor, "έπιασε" τα 27 ευρώ η Motor Oil, υστέρησαν ΟΠΑΠ και Aegean Airlines.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
TRADER, MARKETS, XRIMATISTIRIA, XRIMATISTIS
MARKET MAKER

Τι φοβίζει τους επενδυτές, τα νούμερα των τραπεζών και το μυστικό της Lavipharm

Κάτω από τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, «φτιάχνουν» ρευστότητα οι επενδυτές, τα αποτελέσματα των τραπεζών, η κίνηση ΜΑΤ της Aktor, το μυστικό της Lavipharm και οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της HelleniQ Energy
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες -0,42%, προβλημάτισαν αποτελέσματα - ξένες αγορές

Στις 1.986,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,57%. Κινήσεις αύξησης ρευστότητας από τους επενδυτές στην πλειονότητα των μετοχών, πλην ενεργειακού κλάδου, όπου οι εξελίξεις διατήρησαν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.