ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο και αγορές
Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική πορεία ο Γενικός Δείκτης με οδηγό τις τράπεζες

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Aegean, της Εθνικής, της Quest, της Alpha Bank και της Πειραιώς.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «βλέπει» προς τα επίπεδα των 1.350 μονάδων. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, με άνοδο 2%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγο μετά τις 13:00, διαμορφώνεται στις 1.347,66 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,30%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Aegean (+3,38%), της Εθνικής (+2,83%), της Quest (+2,77%), της Alpha Bank (+2,40%) και της Πειραιώς (+2,26%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-0,71%), των ΕΛΠΕ (-0,51%) και της Coca Cola HBC (-0,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,14%) και των Πρώτων Υλών (+1,48%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,74%) και των Τροφίμων (-0,36%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς, με 1.522.907 και 868.703 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 3,05 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 2,52 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 72 μετοχές, 35 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Sato: +9,76% και Δομική Κρήτης +7,35%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Νάκας: -5,76% και Trastor -3,57%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Metlen
ΑΓΟΡΕΣ

Metlen: Περαιτέρω μείωση της short θέσης από Covalis Capital

Μετά τη νέα μείωση της θέσης της στην Metlen, το fund Covalis Capital πέφτει κάτω από το 0,50% και δεν ειναι υποχρεωμένο να ενημερώνει για τις κινήσεις του. Η μετοχή της Metlen υποχωρεί 2,92% και είναι στα 35,90 ευρώ με όγκο πάνω από 610 χιλ. τεμάχια.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Βλέπει τις 2.400 μονάδες μετά την ανοδική αντίδραση

Παρά το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας και τις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν το «January effect», το Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρεί επαφή με τις 2.400 μονάδες μετά και τη χθεσινή ανοδική αντίδραση.