ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Πίεση ρευστοποιήσεων στο XA, υποχωρούν τράπεζες και Coca Cola HBC

Υποχώρησε ως τις 1.327 μονάδες μετά τις 12 ο Γενικός Δείκτης ξεπερνούν το 1% οι απώλειες. Κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες. Σημαντική πίεση στην Coca Cola HBC.

Ρευστοποιήσεις κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου αλλά και ευρύτερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση που  επιταχύνθηκαν μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών έχουν φέρει τον Γενικό Δείκτη σε πτώση που ξεπερνά το 1% με αρκετά υψηλές για την εποχή συναλλαγές.

Στην Ευρώπη οι αγορές κινούνται επίσης θετικά μετά την χθεσινή σημαντική άνοδο που ήταν αποτέλεσμα των προσδοκιών ότι θα κλείσει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Οι επενδυτές εστιάζουν στις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί περίπου κατά 0,2%.

Στην προτελευταία συνεδρίαση πριν το κλείσιμο του Ιουλίου γίνεται εμφανής η πρόθεση να ρευστοποιήσουν κέρδη από το ράλι αυτού του μήνα και από την αρχή του έτους με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί λίγο μετά τις 12 στο κατώτερο σημείο των συναλλαγών έως τώρα στις 1.327 μονάδες με μια πτώση κατά 1,4%.

Από αυτό το σημείο υπήρξε μία αντίδραση αλλά και νέες πιέσεις στη συνέχεια με αποτέλεσμα πριν τη μία ο δείκτης να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα από τις 1.330 μονάδες με πτώση κατά 1,2%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να χάνει περισσότερο από 2%. Σημειώνεται ότι το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των φετινών ευρωπαϊκών stress tests τα οποία αναμένεται να έχουν θετικό αποτέλεσμα για τις ελληνικές τράπεζες.

Η μετοχή της Alpha υποχωρούσε κατά 2,8%, της Πειραιώς κατά 2,4%, της Eurobank κατά 2% και της Εθνικής κατά 1,4%. 

Από τις μετοχές με μεγάλη βαρύτητα στους δείκτες η Coca Cola HBC δέχεται πίεση και υποχωρεί κατά 1,5%, ο ΟΠΑΠ κατά 0,4% και ο ΟΤΕ κατά 0,3%. Η μετοχή της ΔΕΗ χάνει 1,4%, η Mytilineos 0,9%, η Aegean έχει απώλειες πάνω από 3% μετά το ράλι που προηγήθηκε και η Viohalco 2,8% επίσης μετά τη σημαντική άνοδο των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά υψηλή και ξεπερνά τα 33 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις 13:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης αναμένουν οι αναλυτές

Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ και Mytilineos μετά τη νέα μεγάλη συμφωνία στον τομέα των ΑΠΕ. Θετικά μηνύματα από την ΕΚΤ αλλά και τον πληθωρισμό στη Γερμανία στηρίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

«Αυτοσυγκράτηση» στο ΧΑ με, εκ νέου, επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, με περιορισμένο αριθμό μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν σημαντικές μεταβολές. Πιέσεις για Coca-Cola και Aegean, ξεχωρίζει ανοδικά η Mytilineos.