ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Πιέσεις λόγω κατοχύρωσης κερδών στο ΧΑ, απώλειες και στην Ευρώπη

Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες με εξαίρεση τον τίτλο της Τρ. Πειραιώς. Παραμένει σε καλή πορεία με κέρδη άνω του 2% η Ελλάκτωρ, ενώ περιορισμένη είναι η αξία των συναλλαγών.

Πλήρης αντιστροφή τάσεων για την εγχώρια αγορά, μετά την αρχικά ανοδική αντίδραση, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές και κινείται σε πτωτική τροχιά. 

Οι ανησυχίες για τα οικονομικά μεγέθη α' εξαμήνου, αλλά και η πτώση στη μεταποίηση της ευρωζώνης - σε αντίθεση με την ελληνική που συνέχισε να αναπτύσσεται για έκτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο- οδηγεί σε απώλειες την Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,65%, ενώ 0,97% χαμηλότερα κινείται ο DAX. Πτωτική πορεία και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,27%. 

Μετά το θετικό ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης διευρύνει τις απώλειές του οι οποίες στις 15:07 φθάνουν στο -0,54% και τις 1.328,29 μονάδες. Στα 54,9 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,50%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 1,02% χαμηλότερα. 
 
Έσβησε τα κέρδη του και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος πλέον εμφανίζει απώλειες 0,41%. Στο -1,77% η Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,50%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,38% χαμηλότερα, ενώ κέρδη 1,75% εμφανίζει η Τρ. Πειραιώς. Μετά την ανακοίνωση μεγεθών α' εξαμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων της αγοράς από Eurobank - Τρ. Πειραιώς χθες, η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Alpha Bank δημοσιοποιεί τα μεγέθη της την ερχόμενη εβδομάδα. 

Πτωτική πορεία για τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν η Ελλάκτωρ με κέρδη 3,60%, ενώ τα ΕΛΠΕ αν και ξεπέρασαν το +2%, εμφανίζουν πλέον κέρδη 0,87%, τον ΟΤΕ με άνοδο 0,8%, ενώ ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 0,62% και η ΔΕΗ  κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,09%. Συνεχίζονται οι πιέσεις για την Coca-Cola HBC στο -1,44%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οριακές απώλειες ξεπέρασε το ΧΑ την εβδομάδα του γεωπολιτικού ρίσκου

Ανοδική η συνεδρίαση της Παρασκευής, παρά την αρχική αναταραχή. Συντριπτική επικράτηση των αγοραστών στο ταμπλό, κυνήγι μετοχών που είχαν πέσει και εστίαση στα οικονομικά αποτελέσματα.