ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Τα ηνία του ΧΑ στους αγοραστές, ισχυρά κέρδη για αρκετά blue chips

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για Εθνική Τράπεζα, Mytilineos και Aegean, ενώ συνεχίζουν την καλή πορεία τους οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς και ΟΤΕ.

Ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά σε χαμηλότερες τιμές μετά τη χθεσινή διόρθωση, που οφείλονταν κυρίως στις έξωθεν πιέσεις, βρίσκουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να ακολουθεί πορεία καλύτερη της Ευρώπης. 

Η πολύ καλή πορεία για ΕΤΕ, Πειραιώς, Mytilineos, Aegean, OTE και αρκετούς ακόμη τίτλους στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και η θετική πορεία των τραπεζών αποτελούν τα καύσιμα για το ΧΑ. 

Σταθερά πτωτικό το κλίμα στην Ευρώπη, εξαιτίας του συνδυασμού  της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας, των ανακοινώσεων μη ικανοποιητικών εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου αλλά και τη νέα αποδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας βάσει του σύνθετου δείκτη ΡΜΙ. Ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,74% με τον DAX να αποδυναμώνεται 0,92%. Πιέσεις και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,34%.  

Ο Γενικός Δείκτης στις 16:10 εμφανίζει κέρδη 0,70% στις 1.315,01 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 64,7 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο 0,88% έχει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,2υ%.

Διευρύνει τα κέρδη του στο 1,11% ο τραπεζικός δείκτης, με θετικό γύρισμα και για τη Eurobank η οποία ενισχύεται 0,13%. Κέρδη 0,91% για την Alpha Bank, ενώ σταθερά σε ανοδική πορεία από την έναρξη της συνεδρίασης κινούνται Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς με άνοδο 2,48% και 1,16% αντίστοιχα. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της Aegean στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη άνω του 2%, στον απόηχο και των θετικών μηνυμάτων από την τουριστική κίνηση, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ισχυρή αύξηση τον Ιούλιο τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα λιμάνια της χώρας. Κέρδη άνω του 1% για τον ΟΤΕ στον απόηχο της ανακοίνωσης θετικών μεγεθών για το α' εξάμηνο, ενώ διαθέσεις ισχυρής ανόδου και ενίσχυση 2,3% εμφανίζει η Mytilineos. Στο +1,06% η ΔΕΗ, εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών της μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ σταθεροποιητική πορεία ακολουθεί η Coca-Cola HBC, που κατόρθωσε να μηδενίσει τις αρχικές της απώλειες. Πιέσεις για τον ΟΠΑΠ στο -0,32%. 

Η αγορά μετά την, απαραίτητη διόρθωση, στη χθεσινή συνεδρίαση, διαχωρίζει τη θέση της από τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ ακόμη και χθες κατόρθωσε να μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της, ενώ παράγοντας ώθησης είναι τόσο τα ισχυρά κέρδη για τις τράπεζες όσο και οι εκτιμήσεις για ράλι σε επίπεδο μερισμάτων από τις εισηγμένες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ζητούμενο η διατήρηση της ανοδικής αντίδρασης

Δεν αποκλείουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις οι αναλυτές, με δεδομένο ότι ορισμένες μετοχές βρίσκονται σε υπεραγορασμενα επίπεδα, ενώ τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου.