ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttestock

Σε θετική πορεία το Χρηματιστήριο, ισχυρή ανάκαμψη για τις ευρωαγορές

Συνεχίζει να ξεχωρίζει με κέρδη που ξεπερνούν το 1% η μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ το ΧΑ υποαποδίδει σε σύγκριση με την Ευρώπη, όπου καταγράφεται ισχυρή ανάκαμψη κυρίως των τραπεζικών μετοχών.

Με θετικό βηματισμό κινείται η εγχώρια αγορά χωρίς, όμως, μεγάλες εξάρσεις και προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών, ενώ η πολύ καλή πορεία της Coca-Cola HBC, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά για το ΧΑ.

Ισχυρή είναι η ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε σε διευκρινίσεις για τον έκτακτο φόρο στα κέρδη των τραπεζών, τονίζοντας ότι η επίδρασή του θα είναι περιορισμένη. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε ισχυρή πορεία τόσο τις μετοχές των τραπεζικών μετοχών όσο και τους μεγαλύτερους δείκτες της Ευρώπης. Κέρδη 0,87% για τον Stoxx 600, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 1,9% και τον DAX να κινείται 1,10% υψηλότερα. Ανοδικές τάσεις και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,30%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:46 εμφανίζει κέρδη 0,39% στις 1.316,35 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 24,8 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να έχει κέρδη 0,48% και τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,02% χαμηλότερα. 

Στο +0,19% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί οριακά 0,03%, παρά την ανακοίνωση ισχυρών μεγεθών για το α’ εξάμηνο. Καλή πορεία για τη μετοχή της Eurobank με άνοδο 0,73%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η Εθνική Τράπεζα στο +0,03% και η Τρ. Πειραιώς υποχωρεί 0,85%. 

Σταθερά σε πολύ καλή πορεία η μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη %, καθώς τα μεγέθη της για το α’ εξάμηνο ήταν ιδιαίτερα θετικά, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται %, τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη % και τη ΔΕΗ να κινείται % υψηλότερα. Στο % ο τίτλος της Mytilineos, μετά και τη νέα συμφωνία για εξαγορά της Volterra από την ΑΒΑΞ (+0,25%). 

Οι ανακοινώσεις των Alpha Bank και Coca-Cola HBC έρχονται να επιβεβαιώσουν την πολύ καλή πορεία των εισηγμένων, με κέρδη και έσοδα να έχουν ενισχυθεί με ισχυρό ρυθμό, αποτυπώνοντας και την πολύ καλή πορεία της οικονομίας. Παράλληλα συνεχίζεται η δραστηριότητα στις συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και μάλιστα το ενδιαφέρον έχει διοχετευθεί σε αρκετούς κλάδους. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ζητούμενο η διατήρηση της ανοδικής αντίδρασης

Δεν αποκλείουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις οι αναλυτές, με δεδομένο ότι ορισμένες μετοχές βρίσκονται σε υπεραγορασμενα επίπεδα, ενώ τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου.