ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Τον χρησμό της MSCI αναμένει το Χρηματιστήριο, πιέσεις σε blue chips

Απώλειες άνω του 1% για την Coca-Cola HBC που «βαραίνουν» και την ευρύτερη αγορά, ενώ στον αντίποδα κέρδη άνω του 1% έχει η Ελλάκτωρ. Περιορισμένη πορεία για τον τζίρο.

Τις αποφάσεις της MSCI αναφορικά με τους δείκτες της, με την αναθεώρηση να ανακοινώνεται σήμερα και τη νέα σύνθεση των δεικτών να λαμβάνει χώρα την 1η Σεπτεμβρίου, αναμένουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα, όμως, και στις διεθνείς αγορές, εν αναμονή και της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες στον δείκτη MSCI Standard Greece να ενταχθεί η Τρ. Πειραιώς και κάποιες πιθανότητες να διαγραφεί η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,54%, ενώ στο +0,67% κινείται ο DAX. Ανοδική κίνηση και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,54%. 

Ο Γενικός Δείκτης τις 11:21 εμφανίζει πτώση 0,32% στις 1.313 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται στο επίπεδο των 8,5 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,26% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να κινείται 0,11% υψηλότερα. 

Στο -0,57% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να έχει οριακά κέρδη 0,03%, τη Eurobank να κινείται 0,69% χαμηλότερα, την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,60%, ενώ απώλειες 0,80% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Μοιρασμένα τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αρνητική πορεία για την  Coca-Cola HBC η οποία έχει απώλειες 1,20%, ενώ πτώση 0,19% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ κινείται 0,21% χαμηλότερα. Οριακά κέρδη 0,19% για τη ΔΕΗ, ενώ την καλύτερη εικόνα εμφανίζει η Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,26%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,43%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,54%) και των Κατασκευών (-0,47%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα +3,85% και Δομική Κρήτης +2,30%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Γενική Εμπορίου -2,51% και Δρομέας -2,41%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης αναμένουν οι αναλυτές

Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ και Mytilineos μετά τη νέα μεγάλη συμφωνία στον τομέα των ΑΠΕ. Θετικά μηνύματα από την ΕΚΤ αλλά και τον πληθωρισμό στη Γερμανία στηρίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

«Αυτοσυγκράτηση» στο ΧΑ με, εκ νέου, επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, με περιορισμένο αριθμό μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν σημαντικές μεταβολές. Πιέσεις για Coca-Cola και Aegean, ξεχωρίζει ανοδικά η Mytilineos.