ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Morgan Stanley: Αυξάνει στα 45 ευρώ την τιμή - στόχο για τη Mytilineos

Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή, ενώ υπογραμμίζει ότι βάσει του θετικού σεναρίου που έχει εξετάσει αυτή μπορεί να φθάσει και στα 60 ευρώ.

Στο επίπεδο των 45 ευρώ, δηλαδή με περιθώριο ανόδου 26% από τα τρέχοντα επίπεδα, αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley σε νέα έκθεσή της για την εισηγμένη, ενώ διατηρεί τη σύσταση «αγορά».

Μάλιστα στο θετικό σενάριο ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας εκτιμά ότι η τιμή για τη μετοχή της MYTILINEOS θα μπορούσε να φτάσει τα 60 ευρώ. 

Για τη Morgan Stanley, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή στον τομέα της, καθώς προσφέρει ένα συνδυασμό πλεονεκτημάτων που δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς ενεργειακές είτε σε αμιγώς μεταλλευτικές εταιρείες. Αυτή η στρατηγικής σημασίας συνέργεια μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων είναι που της επιτρέπει όχι μόνο να επιβιώνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον αλλά να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley είναι ο πρώτος που ανεβάζει την πρόβλεψή του για την κερδοφορία του 2023 σε πάνω από 1 δισ. Συγκεκριμένα, για το 2023 ο αναλυτής της MS αυξάνει την πρόβλεψή του για το EBITDA στα 1,033 εκατ. (από 968 εκατ. προηγουμένως), το οποίο εκτιμά ότι θα κινηθεί πέριξ των 1,150 εκατ. το 2024 και 2025.

Η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos από τις άλλες δραστηριότητές της επανεπενδύεται με επιτυχία στην ανάπτυξη ενός κρίσιμου πλέον χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, εκτός και εντός Ελλάδος. Η Morgan Stanley αποτιμά την αξία αυτού του χαρτοφυλακίου (MRenewables) σε πάνω από 2,2 δισ., καθώς εκτιμά ότι η εισηγμένη υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, βάσει ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου (και σε επίπεδο γεωγραφίας αλλά και στάδιο ανάπτυξης έργων) που έχει επιλέξει για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σε πρόσφατη παρουσίαση επενδυτών για εταιρείες Μετάλλων, η MS αναδεικνύει τη Mytilineos πλέον μεταξύ των top εταιρειών (σε Precious and Industrial Metals) με το καλύτερο upside potential (26,5%), πίσω μόνο από τη Norsk Hydro.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι η ελληνική εταιρεία και η Norsk Hydro αναμένεται να επωφεληθούν τα μέγιστα από τις θετικές προοπτικές για τον κλάδο του αλουμινίου, τις οποίες αναλύουν σε ξεχωριστή μακροσκελή έκθεση (Aluminum's Hydro Booster).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ