ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για τις ευρωαγορές λόγω Κίνας, κλειστή η Wall Street

Τα νέα μέτρα στήριξης για την αγορά ακινήτων από το Πεκίνο δημιουργούν θετικό κλίμα, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή και ομιλίας της Κριστίν Λαγκάρντ.

Θετικές τάσεις στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα μέτρα στήριξης στην Κίνα και λόγω της εκτίμησης ότι οι αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ έχουν ολοκληρωθεί, ενώ εκτιμάται ότι θα καταγραφή χαμηλή αξία αλλά και όγκος συναλλαγών, λόγω της σημερινής αργίας στη Wall Street. 

Κέρδη 0,59% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται 0,65%, τον βρετανικό FTSE 100 να έχει άνοδο 0,66% και τον γαλλικό CAC 40 να κινείται 0,83% υψηλότερα. Άνοδος 0,80% για τον ιταλικό FTSE MIB, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,53%. 

Αρνητικά τα δεδομένα για τη γερμανική οικονομία, με τις εξαγωγές να υποχωρούν 0,90% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 1,4% για τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι οι εξαγωγές θα υποχωρούσαν 15,%. Παράλληλα οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε σημερινή ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, υπό την ελπίδα ότι θα αποκαλύψει τις προθέσεις της ΕΚΤ αναφορικά με τα επιτόκια στην επικείμενη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. 

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ ενισχύουν τις ελπίδες ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων, ενώ τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κίνα για τόνωση της αγοράς ακινήτων, ενισχύουν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές. 

Οριακές οι μεταβολές για την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,03% στα 88,58 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει κέρδη 0,08% στα 85,62 δολάρια. Ήπια κέρδη και για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να έχει άνοδο 0,1% στα 35,66 ευρώ. 

Μεικτές τάσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει άνοδο 0,16% στα 1.970,20 δολάρια, ενώ αντίθετα πτωτική κίνηση ακολουθεί ο άργυρος, με απώλειες 0,2% στα 24,5 δολάρια. 

Σημαντικά κέρδη για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται 0,53%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να έχει άνοδο 2,42%, ενώ 1,4% υψηλότερα κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ταμπλό χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο ΧΑ, κάτω από τις 2.600 μονάδες ο ΓΔ - Απώλειες και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1,30% κάτω από τις 2.600 μονάδες, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια άνοδος μετά τις ισχυρές απώλειες – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,55%, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων σε Ισπανία και Γαλλία.